Ben Shelton cucereşte primul său titlu ATP la Tokyo

Sezonul de succes al lui Ben Shelton a atins o nouă culme duminică, la Japan Open Tennis Championships, unde l-a învins în finală pe Aslan Karatsev cu 7-5, 6-1 şi a câştigat primul său titlu ATP Tour.

81 afișări
Imaginea articolului Ben Shelton cucereşte primul său titlu ATP la Tokyo

benshelton, Instagram

Americanul a revenit de la un set şi 2-5 pentru a trece de meciul din semifinala cu Marcos Giron şi a folosit acest impuls în finala de la Tokyo, unde a luat constant mingea devreme la retur pentru a-l pune în dificultate pe Karatsev, triumfând după 84 de minute.

"Asta a însemnat foarte mult pentru mine şi pentru echipa mea", a spus Shelton, citat de atptour.com. "Am muncit din greu de la început pentru a-mi construi jocul şi a câştiga titluri în circuitul ATP. Am făcut câteva curse adânci în ultima vreme. Îi vezi pe marii campioni, ei termină săptămânile. Câştigă titluri, nu ajung doar în finale. Ei sunt capabili să îşi menţină nivelul pe tot parcursul săptămânii. Nu spun că eu sunt undeva acolo încă, dar să reuşesc să fac asta timp de o săptămână, să adun cinci meciuri la rând la Tokyo este cu adevărat special."

Americanul este al şaselea câştigător în premieră în acest sezon şi primul jucător, de la Lorenzo Musetti, la Hamburg, în 2022, care câştigă primul său titlu ATP Tour la un turneu de 500 de puncte. Luni, el va urca pe locul 15 în clasamentul ATP, cel mai bun din carieră, după ce a început sezonul pe locul 96.

"Aştept cu nerăbdare această porţiune de final de an", a declarat Shelton, care se află pe locul al treilea în clasamentul ATP Live Race To Jeddah. "Cred că este o mare oportunitate pentru mine. La începutul sezonului pierdeam la începutul săptămânilor, aşa că numărul meu de meciuri nu este atât de mare, aşa că mă simt proaspăt. Aştept cu nerăbdare să termin sezonul în forţă."

Shelton a jucat degajat împotriva lui Karatsev în primul său meci pentru titlul la nivel de turneu. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a reuşit 18 lovituri câştigătoare şi i-a pus probleme lui Karatsev cu serviciul său oscilant de stânga, câştigând 80 la sută (32/40) din puncte după prima sa livrare.

El îl conduce acum pe Karatsev cu 2-0 în în întâlnirile directe, fiind al doilea american consecutiv care triumfă la Tokyo, după ce Taylor Fritz a câştigat trofeul în 2022.

La începutul acestui sezon, Shelton a avansat până în sferturile de finală la Australian Open, înainte de a ajunge în semifinale la US Open, devenind cel mai tânăr american care a avansat până în penultimul act la New York de la Michael Chang în 1992. El deţine acum un record remarcabil de 14-2 în ultimele 16 meciuri, ajungând şi în sferturile de finală la Shanghai săptămâna trecută.

Karatsev urmărea al patrulea său titlu la nivel de turneu şi primul de când l-a învins pe Andy Murray la Sydney în 2022. Jucătorul în vârstă de 30 de ani şi-a folosit forehand-ul cu mare efect în primul set, dar s-a luptat să găsească consistenţă de pe linia de fund, comiţând 20 de erori neforţate.

Shelton este cel mai tânăr campion de la Tokyo de la Lleyton Hewitt, 20 de ani, în 2001. El se alătură tatălui său, Bryan Shelton, ca deţinător de titluri în circuitul ATP, devenind al patrulea duo tată-fiu care câştigă titluri de simplu la nivel de turneu în Era Open (din 1968).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici