Bianca Andreescu trece de Kvitova la Guadalajara

Bianca Andreescu a revenit de la un set în minus şi a trecut de Petra Kvitova într-o luptă între campioane de Grand Slam. Tot marţi, campioana în exerciţiu de la Wimbledon, Elena Rybakina, a ajuns la 2-0 în faţa Karolinei Pliskova.

234 afișări
Imaginea articolului Bianca Andreescu trece de Kvitova la Guadalajara

Bianca Andreescu trece de Kvitova la Guadalajara

Disputa între cele două campioane de Mare Şlem a fost adjudecată marţi noaptea de Bianca Andreescu, la Guadalajara Open, canadianca eliminând-o pe Petra Kvitova din Cehia, cap de serie numărul 16, cu 3-6, 6-2, 6-0.

În prima lor întâlnire, Andreescu, campioana US Open 2019, a avut nevoie de 2 ore şi 11 minute pentru a trece de Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, în confruntarea din turul al doilea, devenind prima jucătoare care a ajuns în această săptămână în optimi de finală.

„Primul set a cam trecut pe lângă mine", a spus Andreescu, după victoria sa. "Lovea foarte tare, iar serviciul ei a fost foarte eficient şi am simţit că emoţiile mele au pus stăpânire pe mine, de asemenea, spre finalul primului set. Dar mi-am revenit.

„Am vrut doar să o fac să joace cât mai mult, să îmi folosesc serviciul în avantajul meu şi să pun presiune pe returul ei, şi cred că am făcut asta foarte bine. Am vrut doar să lupt, să concurez foarte bine."

Cu această victorie, Andreescu a eliminat-o pe Kvitova din cursa pentru WTA Finals. Kvitova, campioana WTA Finals din 2011, trebuia să ajungă în finala din această săptămână pentru a avea o şansă de a se califica pentru a opta participare la WTA Finals din carieră.

Kvitova a câştigat un game epuizant de 13 minute pentru a se desprinde la 3-1 în primul set, dar a cedat imediat break-ul înapoi cu două duble greşeli consecutive. În game-ul următor, a fost rândul lui Andreescu să fie învinsă, după o dublă greşeală, iar Kvitova a preluat de aici conducerea şi şi-a adjudecat primul set.

Cu toate acestea, după setul inaugural, Andreescu a dominat la retur. În setul al doilea, canadianca a găsit un forehand puternic pentru a forţa o eroare la a treia minge de set. Andreescu a fost de neoprit şi în setul al treilea, iar un forehand al Kvitovei a găsit fileul la a cincea minge de meci pentru a încheia conturile.

În total, Kvitova nu şi-a câştigat niciodată serviciul în ultimele două seturi, în care Andreescu a făcut break de şapte ori la rând. Andreescu a câştigat 8 din 20 de mingi de break în acest meci, în timp ce Kvitova doar 4 din 12, cu opt duble greşeli.

Tot marţi, campioana în exerciţiu de la Wimbledon, Elena Rybakina, a învins-o pe Karolina Pliskova, fostul număr 1 mondial, cu 7-6(5), 6-2, într-un meci de 76 de minute în primul tur. Rybakina a câştigat acum ambele întâlniri cu Pliskova în două seturi.


Într-o confruntare între două dintre cele mai bune servicii din circuit - împreună au reuşit peste 600 de aşi în acest sezon - Rybakina a revenit de la 5-3 în primul set pentru a o învinge pe cehoaica Pliskova. Rybakina a terminat meciul cu nouă aşi, în timp ce Pliskova a avut patru.

Cu această victorie, Rybakina îşi pregăteşte un meci interesant în turul al doilea împotriva americancei Jessica Pegula, cap de serie nr. 3. Pegula a câştigat singura lor întâlnire anterioară, cu 6-3, 6-4, la Miami, la începutul acestui an.

Rybakina are încă o şansă de a se califica în finala WTA, dar trebuie să câştige titlul pentru a izbuti această performanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici