Bleacher Report o critică pe Bouchard: Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna e o prostie

Site-ul bleacherreport.com o critică, luni, pe jucătoarea Eugenie Bouchard pentru refuzul de a da mâna cu Alexandra Dulgheru înaintea întâlnirii de Fed Cup de la Montreal, menţionând că regula autoimpusă de sportiva canadiană este prostească şi că tactica de intimidare s-a întors împotriva ei.

489 afișări
Imaginea articolului Bleacher Report o critică pe Bouchard: Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna e o prostie

Bleacher Report o critică pe Bouchard: Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna e o prostie (Imagine: Mediafax Foto/AP)

"Eugenie Bouchard, transformare din Fata de Aur în Copilul Problemă", a titrat bleacherreport.com. "Vedeta în devenire de anul trecut şi preferata presei are probleme în circuit şi apare în ştiri din alte motive decât cele legate de prestaţia sa pe teren. În urmă cu câteva zile, la o ceremonie de tragere la sorţi pentru Fed Cup, Bouchard a refuzat să dea mâna cu adversara sa. Ritualul Fed Cup nu este obligatoriu. Este doar un gest de bunăvoinţă într-o întâlnire internaţională între două ţări. Dar Bouchard a transformat acest gest simplu într-un gen de problemă competitivă. O notă pentru Bouchard: acesta este tenis, iar adversara ta nu este un inamic în bătălie. Bouchard a refuzat să dea mâna şi cu jucătoarea slovacă Kristina Kucova anul trecut în Fed Cup. Scuza ei de atunci? Este «penibil», le-a spus reporterilor la conferinţa de presă. Colegele ei canadiene nu au avut nicio problemă în a da mâna cu celelalte jucătoare. Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mâna este o prostie", notează sursa citată.

Bleacher Report menţionează că "tactica de intimidare s-a întors împotriva" lui Bouchard. "Dulgheru a învins-o pe Bouchard cu 6-4, 6-4. Dulgheru a ironizat-o pe Bouchard nedând mâna cu antrenorul ei, în glumă. A doua zi, Bouchard a fost învinsă de Andreea Mitu, care intrase în locul accidentatei Irina-Camelia Begu. Bouchard a pierdut şase din ultimele ei opt meciuri. Se află pe locul 29 în privinţa numărului de puncte obţinute în acest sezon. Totuşi, Bouchard a ales să atragă atenţia asupra sa din cauza acestei reguli proprii, de a nu le arăta bunăvoinţă adversarelor înaintea meciurilor. Cât de prostesc şi inutil. Campioanele de Grand Slam şi jucătoarele de la numărul 1 până la numărul 200 au fost de acord să strângă mâna adversarelor lor de-a lungul anilor, la această ceremonie inofensivă. Însă a apărut Bouchard şi ea nu poate fi deranjată cu un astfel de gest «penibil»", adaugă bleacherreport.com.

Site-ul american notează că, pentru cineva despre care se spnecă va deveni o sportivă "cu mega-contracte de sponsorizare", Bouchard se străduieşte din răsputeri să nu fie plăcută. "Nu este vorba doar de ce spune, ci şi de cum spune. Uneori ea dă din umeri şi arată indiferenţă, cu o doză de snobism. Să arăţi că eşti o divă este dificil chiar şi pentru idoli ca Williams şi Şarapova. Totuşi, când încă eşti o apariţie nouă în circuit şi încă te lupţi ca să devii cea mai bună, cum este cazul lui Bouchard, cel mai bine este să renunţi la aroganţă. Nu doar o dată Bouchard a spus că nu joacă în circuitul WTA ca să îşi facă prietene. S-a asigurat că presa nu exagerează relaţia ei cu Maria Şarapova, după apariţia unei fotografii în care apar amândouă când erau copii. (...) Poate este asemănată cu Şarapova în ceea ce priveşte potenţialul de atragere a sponsorilor. Dar Şarapova este prea abilă cu presa pentru a produce imagini atât de urâte, cum ar fi să refuze o mână prietenoasă ce i s-a întins. Poate că faima, averea şi victoriile au venit prea repede. (...) Bouchard are ceva în favoarea sa, şi anume faptul că abia a împlinit 21 de ani. Are timp să îşi refacă imaginea după gafele publice. Să sperăm că se va schimba în curând. Şi poate într-o bună zi va privi în urmă la această regulă ridicolă de a nu da mâna cu adversara şi va râde", adaugă Bleacher Report.

Eugenie Bouchard este criticată şi de rtbf.be pentru gestul de la ceremonia de tragere la sorţi de la Montreal, articolul fiind intitulat: "Bouchard, sexy dar nu fair-play". "Eugenie Bouchard are doar 21 de ani, dar a jucat deja o finală şi două semifinale de Grand Slam. Aceste rezultate bune şi statutul său de nou idol par să i se fi urcat la cap... La tragerea la sorţi, în Fed Cup şi în Cupa Davis, viitorii adversari pozează pentru fotografi, înaintea programului de week-end. A devenit un obicei pe care îl respectă toţi. Cu excepţia lui Bouchard...", scrie sursa citată.

Site-ul belgian aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute Canada a jucat acasă cu România, în play-off-ul Fed Cup şi că imediat după tragerea la sorţi, canadianca a refuzat mâna pe care i-o întindea viitoarea ei adversară, Alexandra Dulgheru. "Eugenie Bouchard şi-a explicat atitudinea ulterior, în conferinţa de presă. «Nu este o superstiţie. Însă nu vreau să îi urez succes adversarei mele înainte de a începe lupta. Nu fac asta la meciurile pe care le joc restul anului, astfel că nu văd de ce aş face-o înaintea unui meci de Fed Cup. Nu am nimic personal cu adversara mea sau cu ţara ei. Îi voi strânge mâna după meci, dar nu îi voi ura succes înainte». (...) Alexandra Dulgheru a învins-o pe sportiva canadiană cu 6-4, 6-4, succes după care a confirmat că gestul de vineri a motivat-o mai mult. «Ceea ce a făcut ea este contrar valorilor Fed Cup, ale competiţiei şi ale fair-play-ului». Toată echipa României, de acord cu ea, s-a răzbunat după acest meci. Imediat după mingea câştigătoare, Dulgheru s-a îndreptat spre echipa sa. Iar acolo, fiecare membru al echipei a ironizat-o pe ocupanta locului 7 mondial, parodiind-o. Week-end-ul lui Bouchard s-a transformat într-un eşec total atunci când jucătoarea a pierdut şi al doilea meci de simplu în faţa Andreei Mitu. Iar Canada a fost învinsă de România cu 3-2", menţionează rtbf.be.

Potrivit tvasports.ca, Eugenie Bouchard a declarat după meciul cu Mitu că se gândeşte să apeleze la serviciile unui psiholog sportiv. "În prezent nu am un astfel de psiholog. Discut despre aceste lucruri cu antrenorul meu. Voi vedea ce voi face. Parcurg cele mai dificile momente din cariera mea. Ştiu că nu întotdeauna va fi uşor, că nu pot să câştig toate meciurile. Sper că voi trece repede peste această situaţie. Trebuie să am răbdare. De mai multe luni simt presiune în jurul meu. Trebuie să mă obişnuiesc cu asta şi să joc cât pot de bine", a afirmat Bouchard.

Echipa României a acces în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada, la sfârşitul săptămânii trecute, la Montreal, cu scorul general de 3-2. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, iar Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA. Duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a învins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, Dulgheru s-a impus în faţa lui Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici