Boc spune că Arena Naţională "arată fantastic"

Premierul Emil Boc a vizitat, vineri, noul stadion din Capitală, care va purta numele de Arena Naţională, şi a declarat că acesta "arată fantastic", el precizând că prin construcţia lui România intră în sfârşit în rândul lumii.

285 afișări
Imaginea articolului Boc spune că Arena Naţională "arată fantastic"

Boc spune că Arena Naţională "arată fantastic" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Stadionul arată impresionant, e o mândrie pentru Bucureşti, pentru fiecare român, pentru fiecare sportiv sau iubitor de fotbal. Sunt convins că prin administrarea pe care o va avea vom putea să vedem aici nu numai fotbal. Aici va avea loc în mai 2012 finala Ligii Europa, iar asta înseamnă că s-au făcut paşii necesari pentru integrarea în circuitul internaţional a acestui stadion de talie UEFA şi care îndeplineşte standardele Ligii Campionilor. Aici nu am putea să obiectăm nimic faţă de modul cum arată. Stadionul arată fantastic şi de la nivelul gazonului. În sfârşit intră şi România în rândul lumii", a spus Boc în urma vizitei efectuate la Arena Naţională.

Boc a aflat abia, vineri, de la directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, că procesul de atribuire a gazdei finalei Ligii Europa din 2012 s-a încheiat şi că Bucureştiul a primit organizarea meciului din ultimul act al competiţiei.

Premierul a menţionat că Guvernul a sprijinit cu 35 de milioane de euro construcţia noii arene, bani care, conform informaţiilor sale, au fost viraţi Primăriei Bucureşti în decemtbrie 2010. "Guvernul a putut să sprijine cu aproximativ 35 de milioane de euro o parte din cheltuielile acestui stadion, ca de altfel şi la stadionul din Cluj. Ori de câte ori vor apărea în România stadioane la standardele Ligii Campionilor Guvernul va fi acolo şi va sprijini cu o parte din cheltuieli. 35 de milioane de euro este cea mai mare sumă dată de Guvern unei administraţii de doi ani încoace. Sigur că Guvernul a dat toţi banii Primăriei. S-au trimis banii din câte ştiu eu în luna decembrie", a explicat Emil Boc.

Şeful Executivului a vizitat, vineri, Arena Naţională împreună cu primarul Capitalei Sorin Oprescu şi cu directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu. Boc şi Oprescu au ajuns la stadion cu aproximativ 40 de minute întârziere faţă de ora programată. Ei au vizitat vestiarele, sala de conferinţe, zona mixtă şi zona din jurul gazonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici