Borcea: De anul trecut suntem în tratative pentru Torje

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, miercuri, la plecarea din Arad, unde a negociat transferurile lui Gabriel Torje şi Guye Mansour de la Poli Ştiinţa Timişoara, că îl urmărea pe mijlocaşul bănăţean în vârstă de 18 ani încă de anul trecut

2 afișări
Imaginea articolului Borcea:  De anul trecut suntem în tratative pentru Torje

Borcea: De anul trecut suntem în tratative pentru Torje

"Sunt bucuros că a ieşit ceea ce ne-am propus. Dinamo, când îşi porpune ceva, nu se uită la partea financiară. Cred că este cel mai scump transfer din campionatul intern. Nu au contat banii. A contat enorm valoarea lui Torje, perspective care o vedem în el şi minusul care îl avem în echipă. Negocierile au fost dure. Numai pe transferul lui Torje s-au plătit 2 milioane de euro. Cu domnul Iancu sunt în discuţii de doi ani pentru Mansour, pentru Torje de un an. N-am vrut să vorbim, am dat şi piste false, pentru a ne atinge obiectivul”, a spus Borcea.

Cristian Borcea şi vicepreşedintele FC Dinamo, Vasile Turcu, au obţinut acordul clubului Poli Ştiinţa Timişoara, reprezentat de preşedintele executiv Gheorghe Chivorchian, pentru transferul jucătorilor Gabriel Torje şi Guye Mansour, după negocierile purtate la Hotelul Continental din Arad. Tratativele au început marţi seara şi s-au încheiat miercuri dimineaţa.

Borcea şi Turcu au ales Aradul ca bază de negocieri pentru a nu risca un conflict deschis cu suporterii echipei timişorene. Speriaţi de eventualitate unor agresiuni în Timişoara, cei doi dinamovişti au închiriat un avion particular pe care l-au aşteptat toată dimineaţa. Avionul a decolat din Arad la ora 13.30 cu destinaţia aeroportul Băneasa. “Am ales Aradul pentru că mă simt foarte bine într-un loc unde este mult roşu – alb (aluzie la culorile echipei UTA). Este un loc mult mai prielnic pentru noi decât Timişoara”, a spus Borcea.

Preşedintele executiv al clubului Dinamo compară transferul lui Torje cu cel realizat în vară la achiziţionarea lui Zicu, jucător pentru care au mai insistat Rapid şi Poli Ştiinţa Timişoara. "În momentul în care Dinamo îşi doreşte un jucător nu există concurenţă. Cum anul trecut ni l-am dorit pe Zicu, care a fost cel mai bun jucător din campionatul intern, chiar dacă l-au vrut multe echipe din România, a ajuns la Dinamo, tot aşa pe Torje l-au vrut foarte multe echipe şi a ajuns la Dinamo", a explicat conducătorul dinamovist.

Prin achiziţionarea celor doi jucători, oficialii bucureşteni consideră încheiată campania de transferări. "Nu mai transferăm pe nimeni. Sunt jucătorii care ne trebuiau, ca să avem un lot competitiv, un lot bun de jucători pentru a ne atinge obiectivele", a încheiat Borcea.

Dacă Torje a semnat deja contractul cu Dinamo, atacantul senegalez Gueye Mansour a declarat, miercuri, că încă nu a ajuns la un acord cu gruparea "alb-roşie", precizând că nu este de acord cu oferta financiară a campioanei României. "Încă nu m-am înţeles cu Dinamo. Nu ne înţelegem. Aştept până după-amiază. Am auzit că cluburile s-au înţeles. Noi nu ne-am înţeles la bani, mai vedem acum", a spus Mansour.

Cei doi fotbalişti ar urma să fie prezentaţi de Dinamo într-o conferinţă de presă organizată la ora 17.00.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici