Borcea spune că l-a sunat pe Avram doar pentru a-i cere arbitraje corecte

Acţionarul FC Dinamo Cristi Borcea a declarat joi, după ce în presă a apărut stenograma unei discuţii telefonice avute cu preşedintele CCA, cercetat de DNA pentru corupţie, că l-a sunat pe Vasile Avram în calitate de oficial pentru a-i solicita arbitraje corecte la meciurile echipei sale.

84 afișări
Imaginea articolului Borcea spune că l-a sunat pe Avram doar pentru a-i cere arbitraje corecte

Borcea spune că l-a sunat pe Avram doar pentru a-i cere arbitraje corecte (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu era normal să-l sun pe preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor în momentul în care greşelile grave de arbitraj împotriva echipei noastre au influenţat clasamentul? Pe cine trebuia să sun? I-am cerut preşedintelui CCA doar arbitraje corecte! Eu, Cristian Borcea, nu am cerut niciodată un favor din partea unui arbitru, am cerut doar corectitudine! În mandatul lui Vasile Avram, Dinamo a fost cea mai dezavantajată echipă din Romania. Arbitrii au greşit grav împotriva noastră de fiecare dată când aveam şanse reale să intrăm în lupta pentru titlu. Cum să fie Dinamo un club avantajat dacă a terminat numai pe locul 6 în mandatul lui Vasile Avram? Eu l-am sunat pe Vasile Avram după meciul cu Sportul în calitate de oficial. Vasile Avram a fost supervizorul partidei, iar ceea ce m-a determinat să-l sun a fost reacţia lui Gabi Torje la finalul meciului. Ştiţi ce mi-a spus Torje? Că arbitrul i-a transmis că nu îi dă penalty nici dacă îi rupe piciorul!", a spus Borcea pentru site-ul oficial al grupării dinamoviste.

Oficialul clubului "alb-roşu" susţine că stenograma este incompletă şi că paragraful din final se referă la un cadou de nuntă constând în sticle de şampanie, pe care i-l face fiului lui Avram, Marius. "În plus, apare o discuţie în care Vasile Avram, ştiind că am foarte multe restaurante în România, mă întreabă de unde poate achiziţiona şampanie «Moet» pentru nunta fiului său. I-am trimis cadou de nuntă acele sticle de şampanie, nimic mai mult! Vă rog să retineţi că eu şi domnul Avram vorbim de «câte sticle de şampanie», însă acest lucru nu apare în stenograme!", a precizat Cristi Borcea.

Cotidianul Gazeta Sporturilor a publicat, joi, stenograma unei discuţii între Cristi Borcea şi Vasile Avram, care a avut loc a doua zi după meciul Sportul - Dinamo, scor 0-2, din etapa a IV-a a Ligii I, în care cei doi discută despre arbitrajul partidei din Regie şi despre ceva ce acţionarul FC Dinamo trebuia să-i timită şefului CCA.

Borcea: Să trăiţi, dom' preşedinte!

Avram: Felicitări pentru victoria de ieri! (rîde)

Borcea: Mulţumesc, dom' preşedinte! Da' ai văzut că el tot nu dă niciodată, nu vrea să-mi dea 11m, dom' preşedinte? De atîtea etape nu mi-a dat...

Avram: Da...

Borcea: Nu vrea el!

Avram: Lasă... a fost foarte bine, nu? Ascultă ce îţi spun eu. E un pas făcut mare spre normalizare.

Borcea: Da... Ştii ce i-a zis lu' Torje?

Avram: Ă?

Borcea: I-a zis: "Piticule, să nu cumva să cazi în careu, chiar dacă te faultează, nu-ţi dau! Îţi dau galben!"

Avram:: Nu, nu cred... Bine, trebuie să-i înţelegi şi pe ei, ca arbitri, că nu pot chiar aşa... Trebuie să pună un pic, să-i sperie... Torje e şi tare la simulări, înţelege şi tu. Oricum, ai văzut, în repriza a doua te-a lăsat non-stop, dă-o-n ... mă-sii! Este?

Borcea: Da, da, da!

Avram:: Te-a lăsat Valentin non-stop! (Valentin Avram, arbitru asistent, fiul lui Vasile Avram)

Borcea: Da, da' în prima repriză ce m-am speriat...

Avram: Să ştii că şi io, nu ştiam ce naiba o fi...

Borcea: Da, că-n prima repriză l-a oprit pe Dănciulescu.

Avram: Da, da, şi eu mă speriasem un pic.

Borcea: Am crezut că-mi stă inima!

Avram: Da, dar a fost ofsaid... Era doi metri în ofsaid, n-avea ce să facă băiatu'...

Borcea: Dom' preşedinte, da' totuşi să nu-mi dea şi mie un 11 m, deloc?

Avram: Step by step. Step by step!

.....

Borcea: Deci, câte-ţi trebuie? Zi!

Avram: Câte poţi tu.

Borcea:Păi zi, câte-ţi trebuie, cincizeci, câte vrei...

Avram: Cât?

Borcea: Cincizeci, cât îţi trebuie? Ce să faci cu zece... cincizeci... cât...

Avram: Adu-mi cât poţi tu. Dar cât mai repede, te rog!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici