Buffon, "foarte aproape" de un transfer la Barcelona, înainte de a ajunge la Juventus

Silvano Martina, agentul portarului italian Gianluigi Buffon, a dezvăluit că fotbalistul a foarte aproape de un transfer la Barcelona înainte de a ajunge la Juventus, în urmă cu aproape 16 ani, conform Goal.com.

222 afișări
Imaginea articolului Buffon, "foarte aproape" de un transfer la Barcelona, înainte de a ajunge la Juventus

Buffon, "foarte aproape" de un transfer la Barcelona, înainte de a ajunge la Juventus (Imagine: Hepta)

Transferat de la Parma, în 2001, pentru 49,2 milioane de euro, Buffon a fost aproape să aibă o altă destinaţie, ce i-ar fi putut schimba cariera. Agentul său a dezvăluit că oficialii Parmei acceptaseră oferta Barcelonei pentru goalkeeperul acum în vârstă de 39 de ani. Suma plătită, însă, de Juventus în schimbul serviciilor sale este cea mai mare plătită vreodată pentru un portar.

Deşi Parma şi Barcelona bătuseră palma pentru transfer, mutarea nu s-a mai realizat pentru că Buffon şi-a dorit foarte mult să ajungă la Juventus, club pentru care, de-a lungul carierei, a jucat şi în liga secundă. "A fost foarte aproape de Barcelona. Parma şi Barcelona ajunseseră la un acord, însă Buffon şi-a dorit cu orice preţ să ajungă la Juventus", a declarat Silvano Martina, conform Goal.com.

Legendarul portar a strâns 612 meciuri pentru Juventus, echipă cu care a cucerit 14 trofee: şapte titluri de campion, două Cupe şi cinci Supercupe ale Italiei. Buffon a jucat şi două finale de Liga Campionilor. În vârstă de 39 de ani, italianul a anunţat că se va retrage din activitate după finalul Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici