Burleanu: Nu va mai fi nicio echipă invitată în sistemul competiţional organizat de FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nicio altă echipă nu va mai fi invitată să participe la competiţiile organizate de către FRF, după problemele ivite în cazul CS Universitatea Craiova.

154 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Nu va mai fi nicio echipă invitată în sistemul competiţional organizat de FRF

Burleanu: Nu va mai fi nicio echipă invitată în sistemul competiţional organizat de FRF (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Cazul CS Universitatea Craiova este o moştenire. Întrebaţi-l pe dumnealui (n.r. - Mircea Sandu )care e situaţia cu CS. Cum s-a modificat manualul de licenţiere şi s-a modificat acea perioadă de trei ani de zile şi onorabilul Sandu nu a modificat statutul, astfel încât situaţia de la CS U Craiova să fie una clară. Nicio altă echipă nu va mai fi invitată în sistemul competiţional organizat de FRF, pentru că nu poţi să treci peste anumite condiţii foarte clare, că poate mâine vine o echipă şi ne cere un loc direct în Liga Campionilor. Asta e situaţia cu CS U Craiova. În ceea ce priveşte situaţia în care se află CS U Craiova, acest caz se află în lucru la Comisia de Disciplină", a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a afirmat că în cadrul Adunării Generale a FRF din 28 iunie se va propune afilierea definitivă a CS Universitatea Craiova.

Întrebat dacă i se pare corectă decizia Sistemului de Licenţiere, care a acordat licenţa pentru Liga I grupării oltene, Burleanu a răspuns: "CS U Craiova a îndeplinit toate condiţiile de licenţiere. Nu aveau cu ce să facă comparaţie a situaţiilor financiare, astfel că au făcut o comparaţie cu zero, pentru că e o societate comercială nouă. Comisia de Licenţiere s-a exprimat ţinând cont de manualul de licenţiere."

Comisia de Disciplină trebuie să se pronunţe, la solicitarea conducerii FRF, asupra îndeplinirii sau neîndeplinirii condiţiilor de promovare în Liga I de către clubul susţinut de Primăria Craiova, care este afiliat doar provizoriu.

Situaţia CS Universitatea Craiova, grupare invitată de fosta conducere a federaţiei să participe în ediţia 2013/2014 a Ligii a II-a, este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici