Calităţi cerute de Răzvan Lucescu jucătorilor: Spirit de sacrificiu, motivaţie şi responsabilitate

Antrenorul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu, le-a vorbit, luni, tehnicienilor români prezenţi la reuniunea profesională, despre aspectele importante de care ţine cont atunci când convoacă un jucător, printre acestea fiind spiritul de sacrificiu, motivaţia şi responsabilitatea.

18 afișări
Imaginea articolului Calităţi cerute de Răzvan Lucescu jucătorilor: Spirit de sacrificiu, motivaţie şi responsabilitate

Calităţi cerute de Răzvan Lucescu jucătorilor: Spirit de sacrificiu, motivaţie şi responsabilitate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Răzvan Lucescu şi-a început prelegerea vorbind despre mentalitatea pe care vrea să o aducă printre "tricolori".

"Când am venit la naţională mi-am propus să formez un grup, un nucleu de jucători, care să vină cu entuziasm şi să dea cât mai mult. Jucătorii trebuie să se respecte între ei şi să respecte oamenii din jurul naţionalei", a spus Răzvan Lucescu.

El a precizat că apreciază jucătorii responsabili, atât în teren, cât şi în afara lui.

"Responsabilitate trebuie să existe şi în teren şi în afara lui. Pe un jucător responsabil poţi să te bazezi în orice moment. Un jucător talentat, dar iresponsabil, joacă bine 80 de minute şi apoi poate să-ţi facă meciul praf", a mai spus Lucescu.

Lucescu i-a dat exemplu pe Mirel Rădoi şi Cristian Chivu pentru atmosfera propice creată de ei înaintea meciurilor cu Franţa şi Lituania.

"Comunicarea este esenţială într-o echipă. Înaintea meciului cu Lituania, Rădoi şi Chivu au vorbit în permanenţă despre meci în vestiar. La fel s-a întâmplat şi la Paris. Pe tot parcursul încălzirii Cristi le-a transmis încredere. Sunt extrem de importante mesajele dintre ei. La Belgrad nu a mai fost aşa. Fiecare şi-a văzut de treaba lui şi a fost o senzaţie de dezorganizare, de lipsă de încredere. Jucătorii trebuie să aibă spirit de sacrificiu, chiar şi cei care nu intră în teren. La sfârşitul meciului, dacă acesta e pierdut, cu toţii suntem «losers»", a explicat Lucescu.

Răzvan Lucescu consideră că un jucător trebuie să fie motivat pe tot parcursul convocării la echipa naţională şi nu numai atunci când evoluează în meci.

"Dacă vii la naţională şi-ţi organizezi o sâmbătă frumoasă sau duminică, eşti deconectat de la meci. Un jucător nu se poate concentra doar în timpul meciului, trebuie să fie conectat la atmosferă tot timpul. Un alt aspect îl reprezintă atmosfera din lot. Am fost două săptămâni la Barcelona şi am rămas impresionat de atmosfera de acolo. Deşi jucătorii executau serios toate exerciţiile cerute de antrenor, aveau puterea să şi glumească în pauze", a mai spus Răzvan Lucescu.

Antrenorul echipei naţionale a României le-a mai vorbit celorlalţi tehnicieni despre aspectele tactice în care se încrede, despre programul unei săptămâni în care "tricolorii" au un meci şi a prezentat imagini în care a explicat aşezarea jucătorilor la anumite faze ale jocului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici