Campanie publică pentru strângere de fonduri în vederea preluării unui club de Liga I

S-a lansat prima subscripţie publică de acţiuni pentru constituirea unei societăţi comerciale pe acţiuni, în vederea devenirii "unui investitor major în fotbalul românesc" şi preluarea unui club pentru a evolua în Liga I din sezonul 2012-2013.

629 afișări
Imaginea articolului Campanie publică pentru strângere de fonduri în vederea preluării unui club de Liga I

Campanie publică pentru strângere de fonduri în vederea preluării unui club de Liga I

Fondatorii proiectului doresc preluarea unui club de fotbal cu grave probleme financiare, conform site-ului fcib.ro.

Proiectul se derulează sub marca FCIB - Fotbal Club Internaţional Bucureşti, sediul urmând să îl aibă în Capitală.

Capitalul subscris este de 180 de milioane de lei, diviziat în 72 de milioane acţiuni nominative, cu valoarea nominală de 2.5 lei.

Portofoliul unui acţionar nu poate depăşi 2.5 la sută din capitalul social. Ponderea acţiunilor cu portofolii de acţiuni sub 0.5 la sută din capitalul social va fi de minimum 80 la sută.

"Nominalizarea preşedintelui şi a membrilor Consiliului de Administratie, a preşedintelui de onoare, stabilirea tuturor organelor şi mecanismelor de funcţionare a viitoarei societăţi, respectiv a clubului de fotbal preluat, vor fi realizate direct de către subscriitori. Subscripţia publică se închide la data de 30 martie 2012", conform sursei citate.

Capitalul social subscris estimat este de 40 de milioane de euro, dintre care 22 de milioane pentru transferuri de jucători şi 11 milioane de euro pentru cheltuieli curente în primul sezon competiţional.

Primii 5.000 de subscriitori vor avea acces gratuit la meciurile de pe teren propriu în primul sezon, următorii 5.000 urmând să aibă o reducere de 50 la sută din preţul abonamentului în primul sezon. Acţionarii cu minimum 10.000 de euro vor avea intrarea gratuită permanentă la meciurile de pe teren propriu, inclusiv la zona VIP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici