Campioana olimpică din 1998 la snowboard, Karine Ruby, a decedat pe masivul Mont-Blanc

Campioana olimpică din 1998 la snowboard, Karine Ruby, în vârstă de 31 de ani, a decedat, vineri, împreună cu un alpinist de 38 de ani, căzând într-o crevasă pe masivul Mont Blanc din Munţii Alpi.

25 afișări
Imaginea articolului Campioana olimpică din 1998 la snowboard, Karine Ruby, a decedat pe masivul Mont-Blanc

Campioana olimpică din 1998 la snowboard, Karine Ruby (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor locale, un alt alpinist, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit grav. El a fost transportat cu elicopterul la un spital din Geneva.

Karine Ruby era ghidul celor doi alpinişti. "Cei trei au căzut într-o crevasă cu adâncimea de aproximativ 20 de metri", a anunţat jandarmeria locală.

Născută la 4 ianuarie 1978 la Bonneville, Karine Ruby, campioană olimpică la slalom uriaş la Nagano (1998) şi medaliată cu argint la Salt Lake City (2002), a fost de şase ori campioană mondială. Din 2006, ea a devenit ghid montan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici