Campioana olimpică la patinaj viteză Wang Meng, exclusă din echipa Chinei

Chinezoaica Wang Meng, cvadruplă campioană olimpică la patinaj viteză, a fost eliminată din echipa naţională după un conflict cu directorul selecţionatei chineze, când ea se afla în stare de ebrietate.

176 afișări
Imaginea articolului Campioana olimpică la patinaj viteză Wang Meng, exclusă din echipa Chinei

Campioana olimpică la patinaj viteză Wang Meng, exclusă din echipa Chinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wang, în vârstă de 26 de ani, a încălcat codul de conduită şi a afectat reputaţia echipei, a anunţat administraţia sportului din China într-un comunicat.

"Este un incident extrem de grav în care sportivele au încălcat codul de conduită. Acest incident a afectat reputaţia echipei naţionale de short-track şi imaginea sportivilor chinezi", se arată în comunicat.

Wang s-a enervat după ce a fost criticată de antrenor deoarece nu a revenit în cantonament, pe 24 iulie, după ce cu o noapte înainte ieşise în oraş. Wang, aleasă sportiva anului 2010, şi-a lovit directorul echipei şi apoi a lovit mobila din dormitor atât de tare încât s-a rănit la mâini. Ea era în stare de ebrietate în momentul faptelor.

Sportiva chineză şi-a cerut scuze pentru faptele sale, spunând că "este o persoană normală".

Wang şi coechipiera ei, Liu Xianwei, au fost excluse din echipa naţională, din competiţiile internaţionale şi vor putea concura doar la nivel de provincie.

Nu este pentru prima oară când Wang are probleme. În 2007, ea a fost exclusă din echipa de patinaj viteză pe pistă scurtă deoarece a criticat deciziile antrenorului. În acel an a fost din nou pe prima pagină a ziarelor, după ce, alături de coechipierele sale, s-a certat cu poliţiştii deoarece făceau prea multă gălăgie în timpul unei ieşiri nocturne.

Wang a devenit prima sportivă chineză care a câştigat trei medalii cu aur la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice, la Vancouver în 2010. La Torino în 2006, ea a obţinut trei medalii (aur, argint, bronz). În 2010 a devansat-o pe Na Li, câştigătoare la Roland Garros în mai, pentru titlul de sportiva anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici