Campionatele mondiale de patinaj artistic încep fără marii favoriţi la start

Absenţa medaliaţilor olimpici ruşi de la Beijng, pe fondul sancţiunilor împotriva Rusiei, va face din campionatele mondiale de patinaj artistic de săptămâna aceasta, de la Montpellier, un eveniment neobişnuit.

1356 afișări
Imaginea articolului Campionatele mondiale de patinaj artistic încep fără marii favoriţi la start

Campionatele mondiale de patinaj artistic încep fără marii favoriţi la start

Printre absenţi se vor număra campioana olimpică de la Beijing, Anna Shcherbakova, medaliata cu argint Alexandra Trusova şi Kamila Valieva, tânăra de 15 ani, aflată în centrul unei controverse legate de dopaj, la Jocurile de iarnă de luna trecută.

În urma recomandărilor Comitetului Internaţional Olimpic, Uniunea Internaţională de Patinaj a interzis patinatorii ruşi şi bieloruşi, în urma invaziei Rusiei în Ucraina luna trecută, ceea ce înseamnă că medaliaţii cu argint şi bronz în proba de perechi vor fi, de asemenea, absenţi.

Câştigătorii probei de perechi, Sui Wenjing şi Han Cong, vor lipsi, de asemenea, de la campionatele care încep miercuri, după ce China a decis să nu-şi trimită patinatorii în Franţa.

Mai mulţi patinatori ucraineni figurează pe listele de start, deşi nu este încă clar dacă vor participa efectiv.

„Mă gândesc mai mult la patinatorii ucraineni care nu se pot antrena", a declarat, citat de Reuters, francezul Guillaume Cizeron, care a câştigat aurul la dans pe gheaţă la Beijing, împreună cu partenera Gabriella Papadakis.

„În jurul lor ar trebui să aibă loc discuţia... dar ei au alte priorităţi decât antrenamentul".

Din cauza unor accidentări, americanul Nathan Chen, medaliat cu aurul olimpic la masculin, şi fostul campion japonez Yuzuru Hanyu, vor lipsi şi ei de la eveniment.

„Sunt dezamăgit", a declarat Chen, care a câştigat aurul la ultimele trei campionate mondiale. „M-am antrenat pentru această competiţie de când m-am întors de la Beijing. Am o accidentare sâcâitoare cu care m-am confruntat şi nu vreau să risc o nouă agravare".

În concursul de perechi, fără Sui Wenjing şi Han Cong şi în absenţa perechilor ruse Evgenia Tarasova şi Vladimir Morozov, respectiv Anastasia Mishina şi Aleksandr Galliamov, care nu au voie să participe, întregul podium olimpic va fi absent.

Dansul pe gheaţă ar trebui să fie, aşadar, punctul culminant al săptămânii, cu Papadakis şi Cizeron patinând pe gheaţa de acasă.

„Vom încerca să ne distrăm în faţa publicului francez. Va fi un fel de sărbătoare", a declarat Cizeron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici