Cârţu este supărat că nu a fost convocat la Comisia de Disciplină

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, care a fost suspendat şase etape după meciul cu Unirea Urziceni, a declarat, marţi, că nu înţelege de ce membrii Comisiei de Disciplină nu l-au convocat la şedinţă şi l-au judecat în lipsă.

16 afișări
Imaginea articolului Cârţu este supărat că nu a fost convocat la Comisia de Disciplină

Cârţu este supărat că nu a fost convocat la Comisia de Disciplină (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Aste e dacă mi-au dat şase etape, bravo lor! Dar de ce să mă judece pe ascuns? Eu unul n-am fost eliminat aşa că trebuia să mă cheme acolo. În mod normal, la o situaţie de genul acesta trebuie să dea posibilitatea să vii să te aperi. Ori cei de la Comisie au anunţat luni la ora 13.00 că fac şedinţa. Ăştia sunt şi acesta e modul în care judecă ei numai după ce spune arbitrul. Ei au trimis la ora 13.00 că ei judecă după-amiază că ei fac şedinţe când vor ei că acum sunt meciuri de cupă. Ei îşi fac treburile dar noi nu mai suntem în cupă", a spus Cârţu.

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a fost suspendat şase etape de Comisia de Disciplină a LPF şi a fost amendat cu suma de 6.800 de lei, pentru gestul de la finalul meciului cu Unirea Urziceni. La finalul meciului cu Unirea Urziceni, scor 0-0, Sorin Cârţu şi-a încrucişat mâinile, ca şi cum ar fi avut cătuşe la mâini, şi i-a arătat acest semn arbitrului Augustus Constantin, fiind nevoie de intervenţia unor membri ai staff-ului echipei Pandurii pentru a-l îndepărta pe tehnician de pe teren. "Cârţu nu a fost prezent. Ne-a trimis o adresă prin care ne spune că nu este vinovat, dar atât. Cum nu eşti vinovat când faci semnele alea?", a declarat preşedintele Comisiei de Disciplină, Ion Neagu, luni, pentru MEDIAFAX.

Sorin Cârţu a afirmat că cele şase etape de suspendare sunt foarte multe şi acordate pentru un gest care a fost interpretat într-un anumit mod.

"Sunt foarte multe şase etape, dar asta este. Pe mine m-au suspendat că spune arbitrul al patrulea sau că spune observatorul că am zis nu ştiu ce sau că spune observatorul din tribună că am arătat nu ştiu ce. Dar de unde ştie el că nu arătam către jucătorii mei, de ce asociază ei imaginile de la tv cu ce vor ei? Poate eu mă cert cu un jucător al meu, de ce trebuie ei să interpreteze cum vor ei totul.

De unde ştiu ei că eu vorbesc cu arbitrul sau mă adresez lui prin acel gest? Asociază ei cu camera de luat vederi, dar de unde ştiu eu că nu e un trucaj ce arată ei şi vor doar să mă suspende şi să facă cum vor ei. Eu am vorbit cu cu un jucător şi i-am făcut semn că trebuie să se termine meciul", a completat Cârţu.

Tehnicianul grupării gorjene a menţionat că gestul său poate fi interpretat în diferite moduri, el afirmând că nu l-a jignit pe arbitrul Augustus Constantin, al cărui tată, Gheorghe, se află în închisoare.

"De ce să mă suspende pe mine? Ce i-am arătat, e un gest care se poate interpreta în multe feluri dar lui i-a spus observatorul ce a scris el în foaie. El spune că l-a informat observatorul că din minutul 86 am arătat mâinile încrucişate simbolizând cătuşele. Observatorul de arbitri care nu stă între bănci, ci stă în tribună şi îşi dă cu părerea.

Eu faţă de băiatul ăsta nu am zis nici să se ducă la puşcărie nici ceva de tatăl său, am făcut nişte gesturi care pot fi interpretate în mai multe moduri, fie că s-a terminat meciul, fie că e «X», că e «piei Satană» sau orice. Dar faptul că e tatăl lui Augustus Constantin e la puşcărie acum, nu e din vina mea, este o coincidenţă. Eu nu am nicio vină. Şi atunci care e neadevărul dacă e aşa şi care e jignirea dacă eu l-am jignit cu ceva?", a subliniat Cârţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici