Cârţu spune că de 20 de ani se fac jocurile pentru Gloria Bistriţa

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Sorin Cârţu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că de 20 de ani se fac jocurile pentru "echipa asta", făcând referire la Gloria Bistriţa, adversara din meciul de pe teren propriu, din etapa a XIV-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

9 afișări
Imaginea articolului Cârţu spune că de 20 de ani se fac jocurile pentru Gloria Bistriţa

Cârţu spune că de 20 de ani se fac jocurile pentru Gloria Bistriţa (Imagine: Mediafax Foto)

"De 20 de ani de zile se fac jocurile pentru echipa asta. Ne-am săturat domnule pentru că Bistriţa a ţinut fotbalul pe loc timp de 20 de ani. În continuare se face acelaşi lucru în 2008. Arbitrul acesta a venit acum aici şi a luat 1500 de euro. Noi suntem obligaţi să-l plătim dar pentru ce să-l plătim, pentru că a influenţat desfăşurarea jocului. El e pus aici să fie imparţial, e într-o calitate de judecător nu trebuie să fie nici cu unii nici cu alţii. Dacă noi suntem proşti, eram proşti în continuare, am primit un gol, mai luam şi pe al doilea şi pe al treilea dar nu te băga tu! Lasă-ne pe noi să fim proşti dacă nu suntem buni şi nu ne pricepem să aşezăm echipa sau să ne exprimăm pe teren. Dar nu te mai băga tu, cine eşti tu să te bagi? Are doar 23 de ani. E ceva supranatural, aşa periculozitate nu am văzut, arbitrul acesta e un mare pericol! La 23 de ani să te bagi în asemenea joc? Anul trecut când eram la Mioveni am păţit tot la fel. Trebuia să dea al doilea galben şi nu l-a dat unui jucător. Dar să nu se bage el în joc să îşi facă treaba pentru că toate echipele fac eforturi să-i plătească pe arbitri ăştia. I-am făcut cu curu mare cu banii în buzunar. Dacă are patru meciuri pe lună are 6 000 de euro. Pentru ce? Ca să arbitreze cum vrea el sau ce simpatii are. Să aplice regulamentul", a spus, nervos, Cârţu.

Sorin Cârţu a afirmat că nu va mai sta pe bancă dacă Istvan Kovacs va mai fi delegat la un meci al echipei Pandurii.

Tehnicianul grupării gorjene susţine că arbitrul nu a vrut să îl sancţioneze pe Mărginean pentru un henţ pe care l-a văzut "toată ţara".

El a adăugat că a prevăzut maniera de arbitraj din momentul în care a aflat componenţa brigăzii de arbitri. "Încerc să fiu calm deşi e greu în situaţia asta. Tot ceea ce s-a întâmplat era previzibil. Ştiam dinainte că de maniera asta se va desfăşura partida şi în felul acesta va fi meciul. Din momentul în care am aflat brigada de arbitri am ştiut ce ne aşteaptă. Nu vreau să vorbesc de ce are Kovacs cu mine sau altcineva. El este într-o situaţia foarte periculoasă şi de aceea trag un semnal de alamă şi la clubul meu şi la alte cluburi pentru că el nu a fost delegat întâmplător la partida aceasta. Nu a fost întâmplător nici la alte meciuri. Nici la CFR Cluj cu Dinamo şi la toate are maniera de arbitraj care se ştia de la început cum va fi şi cine poate să fie avantajat", a continuat Sorin Cârţu.

Întrebat care au fost, de fapt, motivele eliminării, Cârţu a explicat: "Nu s-a justificat de ce mă trimite în tribună. L-am întrebat pentru ce vrea să mă trimită. Nu i-am cerut decât să aplice regulamentul, nu i-am cerut un 11 metri, n-am sărit la altă fază. Dar când i-a dat galben lui Achim i-am zis că mai are unul dar el a zis că nu mai are deci îl ţinea minte. La fel l-a ţinut minte şi pe Mărginean şi nu i-a dat al doilea galben la henţ. El câţi ani are eu am ani de antrenorat şi vine el să mă dea afară. Nu mai pun că am jucat fotbal şi el vine la mine cu şmecherii din astea pai te citesc cum ai călcat al doilea pas. Şi întreaga organizare cum a venit aici cu acela şi cu acela să zică apoi că e meci de dificultate şi nu pot să-l suspende. Păi de ce să nu-l suspende? Dar dacă nu-l suspendă să nu mai arbitreze niciodată pe Pandurii. Pentru tot ce a făcut şi data trecută la meciul cu FC Vaslui. Era al patrulea oficial. L-am întrebat şi pe cel de rezervă pentru ce îl plătim noi pe el dacă nu-l ajută. Dacă celălalt nu a văzut el de ce nu l-a anunţat? «De ce nu l-ai ajutat», l-am întrebat şi mi-a spus că nu are cască. Dar cum nu au cască că la meciul cu Vasluiul a avut cască Kovaci să-l anunţe pe central că am dat nu ştiu cum cu sticla".

Sorin Cârţu a continuat şirul acuzaţiilor, susţinând că trebuie să se termine odată cu ierarhiile influenţate.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), partida susţinută sâmbătă pe teren propriu, în faţa echipei Gloria Bistriţa, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I, şi a pierdut primele puncte pe teren propriu de la instalarea lui Sorin Cârţu, antrenor care a fost eliminat în minutul 77, pentru proteste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici