Cătălin Moroşanu l-a învins pe Kemayo

Luptătorul Cătălin Moroşanu l-a învins pe francezul Freddy Kemayo la puncte, în cadrul galei aniversare "Se umflă Buzăul!" - 5 ani de Local Kombat în România, desfăşurată joi noapte în Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău.

485 afișări
Imaginea articolului Cătălin Moroşanu l-a învins pe Kemayo

Cătălin Moroşanu l-a învins pe Kemayo (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cel mai aşteptat meci al galei, între românul Cătălin Moroşanu şi francezul Freddy Kemayo a fost o revanşă a partidei din luna aprilie, de la Amsterdam, unde Kemayo l-a învins pe ieşean prin KO. La Buzău, victoria a revenit lui Moroşanu, supranumit "Moartea din Carpaţi", care şi-a învins adversarul la puncte.

"Moroşanu a demonstrat că nu degeaba este în primii 20 din lume în prezent şi deţine un palmares mai bun decât Kemayo. A fost o revanşă binemeritată", a declarat la sfârşit promotorul Eduard Irimia, organizatorul galei de la Buzău.

Marea surpriză a galei a constituit-o victoria la puncte a unui alt ieşean, Sebastian Ciobanu, în faţa mult mai celebrului Petr Vondracek, din Cehia, posesor al unui palmares impresionant. Anul trecut, Vondracek l-a învins de două ori la rând prin KO pe Ciprian Sora. În ultimul meci înaintea confruntării cu luptătorul ceh, Ciobanu pierduse greu în faţa lui Zabit Samedov, la Timişoara.

În cel de-al treilea main-event al Galei de la Buzău, Daniel Ghiţă a fost învins la puncte de bosniacul Dzevad Poturak, câştigător al turneului K1 Praga 2007, care are în palmares nume grele din K1. "Îmi pare rău de Ghiţă. Pe Daniel nu l-a bătut nimeni în carieră în afara lui Tony Gregory. A prins o zi mai slabă. Victoria lui Poturak a fost indiscutabilă", a mai spus promotorul Eduard Irimia.

Primul abandon al galei s-a consemnat după două reprize, în meciul dintre Ionuţ "Pitbul" Atodiresei şi francezul David Douge, cu abandonul acestuia din urmă.

În reeditarea finalei primei gale Local Kombat din România, de la Ploieşti, s-au întâlnit ploieşteanul Florin Ghiţă şi timişoreanu Florin Ilie. Ca şi în 2003, victoria a revenit lui Ghiţă.

Descoperit de promotorul Eduard Irimia la selecţia anuală de KI, buzoianul Răzvan Ghiţă l-a învins prin KO în prima repriză pe gălăţeanul Viorel Bogdanov.

Programul galei a mai fost susţinut de trei meciuri de deschidere în care sportivi buzoieni au luptat cu cei din ţară, câştigători ai selecţiilor de Local Kombat în 2008.

Printre persoanele prezente la gală s-au numărat fotbaliştii Rapidului, Dani Coman şi Emil Dică, Radu Pietreanu, de la Vacanţa Mare, dar şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David, care l-a şi premiat pe Ciprian Moroşanu după revanşa câştigată în faţa lui Kemayo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici