CCA a hotărât că decizia arbitrului de a opri meciul Rapid-Steaua a fost corectă

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) întrunită, vineri dimineaţă, la Casa Fotbalului, a hotărât că decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, din cauza obiectelor aruncate din tribune, a fost corectă, informează prosport.ro.

21 afișări
Imaginea articolului CCA a hotărât că decizia arbitrului de a opri meciul Rapid-Steaua a fost corectă

CCA a hotărât că decizia arbitrului de a opri meciul Rapid-Steaua a fost corectă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, preşedintele Comisiei de Disciplină a FRF, Marin Daniel Cernat, a solicitat, joi, Comisiei Centrale a Arbitrilor, punctul de vedere cu privire la decizia centralului Alexandru Deaconu de a suspenda partida Rapid-Steaua, din cauza aruncării cu obiecte din tribune, informează www.frf.ro. Astfel, Gheorghe Constantin a convocat în regim de urgenţă, pentru vineri, la Casa Fotbalului, Biroul Executiv al CCA (alcătuit din Gheorghe Constantin, Marcel Lică şi Nicolae Grigorescu) şi pe responsabilului Compartimentului Analiză al CCA, Dan Petrescu.

Judecarea cazului derbiului Rapid-Steaua s-a amânat, joi, deoarece Comisia de Disciplină s-a declarat necompetentă să judece o plângere a giuleştenilor. Rapid a formulat o plângere împotriva deciziei arbitrului, considerând că decizia sa de a întrerupe meciul este neregulamentară. Comisia de Disciplină şi-a declinat competenţa şi a cerut CCA să se pronunţe dacă Deaconu a procedat regulamentar.

Centralul Alexandru Deaconu a suspendat, joi, meciul Rapid - Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa, care ar putea duce la pierderea meciului la masa verde de către Rapid, a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde a evoluat ca junior.

Prezentăm în continuare scrisoarea CCA către Comisia de Disciplină a FRF:

"Conform «Legilor Jocului» autorizate de FIFA, la legea 5 (art. 5) se menţionează: «fiecare joc se dispută sub controlul unui arbitru, care dispune de întreaga autoritate necesară pentru a veghea la aplicarea Legilor Jocului».

La acelaşi articol 5 - paragraful «Competenţe şi obligaţii», alin. 7 se stipulează că arbitrul «poate să oprească jocul temporar, să-l suspende sau să-l oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indiferent de natura lor»

De asemenea la capitolul «Instrucţiuni şi îndrumări suplimentare pentru arbitri», articolul 5, alin. 2 se menţionează: «dacă un obiect aruncat de către un spectator loveşte arbitrul sau pe unul dintre arbitri asistenţi sau un jucător sau un oficial al echipei, arbitrul poate lăsa jocul să continue, să-l întrerupă sau să-l oprescă definitiv, în funcţie de gravitatea incidentului. În toate cazurile, arbitrul trebuie să raporteze cele întâmplate autorităţilor competente»

Totodată, la capitolul «Deciziile arbitrului», alin. 2 se stipulează că: «arbitrul îşi poate schimba o decizie care, după părerea sa sau ca urmare a unei consultări cu un arbitru asistent îşi dă seama că nu este corectă, cu condiţia ca jocul să nu fi fost reluat sau să se fi terminat»

Având în vedere că decizia arbitrului a fost luată cu respectarea şi aplicarea Legii 5 din «Legile Jocului», coroborat cu articolul 51 din RODAAF şi nu cu încălcarea acestora, competenţa materială privind soluţionarea plângerii clubului «SC FC Rapid SA Bucureşti» rămâne în sarcina Comisiei de Disciplină a FRF".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici