Ce surpriză are Costel Căşuneanu pentru noul sezon. Cu ce model va pilota în super rally şi viteză în coastă

Vicecampionul en-titre de super rally, Costel Căşuneanu, a decis să facă o schimbare, iar de anul acesta va pilota în premieră un monopost, după ce în ultimii ani a făcut senzaţie cu modelul Skoda Fabia R5. Acesta va lua startul în etapele de super rally şi viteză în coastă la bordul unui model unic pe circuitele din România, Wolf Mistral, construit în Italia.

465 afișări
Imaginea articolului Ce surpriză are Costel Căşuneanu pentru noul sezon. Cu ce model va pilota în super rally şi viteză în coastă

Ce surpriză are Costel Căşuneanu pentru noul sezon. Cu ce model va pilota în super rally şi viteză în coastă

Căşuneanu a făcut deja primele teste pe circuit, iar acum se pregăteşte pentru debutul la volanul noii sale maşini de concurs în prima etapă de Masters la viteză în coastă, care va avea loc la Râşnov, pe 22-23 aprilie. Modelul Wolf F1 Mistral cântăreşte puţin peste 500 de kilograme şi are peste 400 de cai putere, putând atinge 100 km/h în 2,5 secunde.

„Este un model spectaculos, dar pentru mine e o noutate absolută. Nu am experienţă cu monoposturile, nu am fost nici la karting. Evident, e o provocare şi sunt convins că am nevoie de timp să mă acomodez cu ea. Probabil va dura ceva până când voi putea să o pilotez la limita capacităţii ei. O voi lua treptat”, a spus Căşuneanu înaintea startului de sezon.

În 2022, Căşuneanu a fost la un pas de titlul de campion ratat al Categoriei I la viteză în coastă, deşi a concurat cu mâna în gips aproape jumătate de campionat şi chiar a câştigat una dintre curse. De asemenea şi la super rally a obţinut titlul de vicecampion naţional şi a câştigat titlul de campion la echipe cu Impuls Leasing Rally Team. În palmaresul său se mai regăsesc trofee inclusiv la rally raid şi off road, pilotul originar din Bacău având o experienţă de aproape două decenii în motorsport.

Un obişnuit al podiumurilor din ultimele sezoane, Căşuneanu anunţă că nu şi-a stabilit un obiectiv pentru 2023, însă cu siguranţă va merge „cât de tare şi efiecient e posibil” cu noul model de concurs. Totodată, acesta a anunţat şi un nou parteneriat, cu faimosul producător coreean, Ssangyong. Un model Musso va fi cel care îl va duce şi îl va aduce în siguranţă pe pilot la toate cursele din acest sezon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici