Cerceii lui Maradona, confiscaţi de fiscul italian, scoşi la licitaţie

Autorităţile fiscale din Italia au decis să scoată la licitaţie perechea de cercei ce i-a fost confiscată selecţionerului Argentinei, Diego Armando Maradona, în luna septembrie, în contul unei datorii de 36 de milioane de euro.

59 afișări
Imaginea articolului Cerceii lui Maradona, confiscaţi de fiscul italian, scoşi la licitaţie

Licitaţie pentru cerceii confiscaţi lui Diego Maradona de fiscul italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, licitaţia se va desfăşura pe 14 ianuarie, însă preţul de plecare nu a fost fixat. Potrivit primelor estimări, valoarea cerceilor se ridică la 4.000 de euro.

Cumpăratorul bijuteriilor va putea obţine, de asemenea, o copie a procesului verbal semnat de Maradona la predarea cerceilor.

Autorităţile fiscale doresc să recupereze astfel o parte din datoria de 36 de milioane de euro pe care Maradona o are la fiscul italian.

În 2005, Curtea de Casaţie l-a condamnat pe fostul star al echipei de fotbal din Napoli (1984-1991) să plătească aproximativ 36 milioane de euro fiscului italian. În timpul ultimilor ani petrecuţi în Italia, Maradona nu şi-a achitat impozitele pe venituri. Din această sumă, 23,5 milioane de euro reprezintă dobânzi moratorii (dobânzi socotite de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor).

Tot în contul acestei datorii, în 2006, când Maradona a fost prezent la Napoli pentru un meci de binefacere, autorităţile italiene i-au confiscat două ceasuri de lux, estimate la 11.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici