CFR CLUJ - CELTIC 2-0. România, reprezentată în primăvara europeană pentru prima dată în ultimii doi ani. Cu cine poate juca CFR

CFR CLUJ - CELTIC 2-0. Pentru prima dată în ultimii doi ani, România va fi reprezentată la tragerea la sorţi pentru 16-imile unei competiţii europene.

1294 afișări
Imaginea articolului CFR CLUJ - CELTIC 2-0.  România, reprezentată în primăvara europeană pentru prima dată în ultimii doi ani. Cu cine poate juca CFR

CFR Cluj în 16-imile Europa League. Posibilele adversare ale echipei

CFR va intra în urna echipelor care nu sunt capi de serie, pentru stabilirea meciurilor din 16-imile Europa League. Tragerea la sorţi va avea loc luni, de la ora 13:00, la Nyon, iar formaţiile calificate vor fi împărţite în două urne. În urna capilor de serie vor intra formaţiile care şi-au câştigat grupele din Europa League, plus cele mai bine clasate 4 locuri 3 din Champions League, în timp ce în cealaltă urnă vor intra următoarele locuri 3 din Champions League şi formaţiile care au terminat e locul doi grupele, din Europa League.

CFR ar putea întâlni oricare dintre capii de serie, cu excepţia lui Celtic. De departe, cei mai dificili adversari sunt Ajax şi Internazionale Milano, formaţii venite din Champions League. În rândul adversarilor ”de 5 stele” se pot încadra şi Sevilla, Salzburg, Benfica, FC Porto, Arsenal sau Manchester United.

Există şi variante de nivel mediu pentru CFR, cu adversare puţin mai abordabile, aflate în urna capilor de serie. FC Basel, Espanyol, Gent, Basahsehir sau Braga s-ar încadra în această categorie, chiar dacă toate şi-au câştigat grupele în care au fost repartizate în Europa League.

Varianta cea mai accesibilă la primă vedere ar fi pentru CFR un duel cu LASK, echipa austriacă ce a câştigat surprinzător grupa cu Sporting, PSV şi Rosenborg. Şi Malmo ar fi un adversar convenabil pentru Dan Petrescu. Formaţia pe care clujenii au întâlnit-o în preliminariile Champions League din sezonul trecut a terminat prima într-o grupă cu FC Copenhaga, Dinamo Kiev şi Lugano.

Campioana României va juca pe teren propriu prima partidă, jocurile urmând să se desfăşoare pe 20 şi 27 februarie. CFR Cluj a câştigat suma totală de 2.280.000 de euro din grupele Europa League, după ce a înregistrat 4 victorii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici