CFR Cluj - Malmo 0-1. Campioana României a jucat modest la revenirea în cupele europene

Clujenii şi-au amintit de nopţile magice din Champions League şi poveştile cu Manchester United sau Roma au redevenit de actualitate în stadionul CFR-ului. Campioana României visa din nou să-i cânte imnul pe care vrea să-l audă orice fotbalist.

910 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj - Malmo 0-1. Campioana României a jucat modest la revenirea în cupele europene

CFR Cluj - Malmo 0-1. Campioana României a jucat modest la revenirea în cupele europene

Drumul era anevoios şi însemna două tururi preliminarii şi un play-off, dar speranţa exista. O echipă de pe locul 6 din Suedia nu speria însă fanii CFR-ului care vedeau în Edi Iordănescu omul care poate să aducă şi spectacolul şi calificările.

Doar că speranţele tuturor au început să se piardă când meciul a început. Malmo, o echipă limitată tehnic, fără pic de fineţe şi cu puţine idei de dezvoltare a atacurilor a ţinut CFR în propria jumătate, minute bune. Clujenii păreau debusolaţi, chiar speriaţi, de parcă nu înţelegeau ce se întâmplă, iar terenul advers devenea teren interzis parcă, pe măsură ce timpul trecea. Mijlocul era clar câştigat de suedezi, opţiunile pentru fundaşi erau limitate şi CFR a început să abuzeze de mingi lungi, spre disperarea lui Edi Iordănescu. Fosta echipă a lui Ibrahimovic s-a prins că singurele arme ale clujenilor le sunt familiare. O echipă nordică nu prea are cum să fie surprinsă de auturile lungi, mingile aruncate pe atacanţi sau cornere. Astfel că Malmo, care stăpânea deja jocul, a început să tragă şi la poartă.

TITLURILE ZILEI

Strandberg i-a dat emoţii mari lui Arlauskis (20), Rosemberg şi-a încercat şi el tirul (21), pentru ca acelaşi Strandberg să rateze de puţin poarta, din careu (43). CFR era de nerecunoscut. Culio pierdea mingi, Djokovic şi Hoban erau inexistenţi, lui Deac nu-i ieşea niciun dribling, iar Omrani nu reuşea o fază “curată”. Şi ca dezastrul primei reprize să fie complet, clujenii au greşit şi în defensivă. Andrei Mureşan l-a scăpat pe Strandberg, acesta a şutat slab cu latul, dar Arlauskis a greşit şi a luat cel mai penibil gol de când apără la CFR (45).

Ioniţă a intrat după pauză, în speranţa că va dinamiza un atac care n-a creat nicio fază de gol în prima repriză, dar tot suedezii au fost mai periculoşi. Strandberg l-a lăsat singur cu Arlauskis pe Rieks, dar portarul lituanian a scos cu piciorul (55). CFR nu reuşea să pună stăpânire pe joc. Ioniţă s-a trezit singur în careu, dar a ratat preluarea, iar Deac n-a avut claritate la încercarea de a oferi o pasă decisivă, din interiorul careului.

Rigorile din Champions League au lovit dur campioana României, care s-a simţit în meciul cu Malmo ca elevul de nota 10 de la sat, care îşi dă seama că nu face faţă la facultate. Suedezii câştigă la Cluj, iar CFR are nevoie de o mică minune la Malmo pentru a rămâne în Champions League.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici