Chelsea îi va interzice pe fanii care nu au lăsat un bărbat de culoare să urce în metroul din Paris. Poliţiile din Paris şi Londra au lansat anchete - VIDEO

Gruparea engleză Chelsea Londra a anunţat, miercuri, după meciul cu Paris Saint-Germain, din manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, că îi va interzice pe fanii care au fost filmaţi când nu lăsau un bărbat de culoare să urce în metroul parizian.

216 afișări
Imaginea articolului Chelsea îi va interzice pe fanii care nu au lăsat un bărbat de culoare să urce în metroul din Paris. Poliţiile din Paris şi Londra au lansat anchete - VIDEO

Chelsea îi va interzice pe fanii care nu au lăsat un bărbat de culoare să urce în metroul din Paris - VIDEO (Captură video)

UPDATE: Poliţiile din Paris şi Londra au lansat anchete după incidentul de la metrouâ

Poliţia pariziană şi cea londoneză au anunţat lansarea unor anchete, după ce suporteri ai echipei Chelsea au fost filmaţi scandând remarci rasiste şi oprind un bărbat de culoare să urce în metroul din Paris, informează The Guardian.

În Paris, poliţia a deschis un caz de violenţă rasială în transportul public, în timp ce în Londra, Scotland Yard analizează imaginile video pentru identificarea celor implicaţi la staţia de metroul Richeliu-Druout.

"Vom examina imaginile video şi vom vedea dacă vom putea da interdicţii la meciurile de fotbal sau să le interzicem oamenilor să se mai deplaseze la meciurile viitoare. Vom ajuta autorităţile franceze să identifice persoanele implicate şi să să ia acţiunile necesare. De asemenea, vom lucra îndeaproape cu Chelsea FC", a anunţat Poliţia Metropolitană din Londra.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, fanii riscă până la trei ani de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro.

Fanii londonezi se deplasau cu metroul spre Parc des Princes pentru partida din Liga Campionilor, când trenul a oprit într-o staţie de metrou. Un bărbat de culoare a încercat să urce în vagon, însă suporterii englezi nu l-au lăsat, iar după ce l-au lovit cu picioarele, pentru a-i împiedica urcarea, au scandat: "Suntem rasişti şi aşa ne place", informează The Telegraph.

Deşi nu s-a confirmat încă faptul că persoanele erau fani ai echipei londoneze, Chelsea a emis un comunicat de presă în care a condamnat incidentul şi a anunţat că va lua măsuri împotriva acestora.

"Vom sprijini orice acţiune penală împotriva celor implicaţi, iar dacă aceştia deţin abonamente la meciurile echipei Chelsea sau sunt membri ai clubului, atunci vom lua cele mai drastice măsuri împotriva lor, inclusiv interzicerea", se arată în comunicatul grupării londoneze.

Editorul revistei clubului Chelsea, David Johnstone, este de părere că incidentul ar putea avea repercursiuni severe asupra reputaţiei clubului. "Din cauza acţiunilor a celor şase persoane din metroul din Paris, toţi suporterii vor fi etichetaţi ca rasişti. Cred că majoritatea fanilor este dezgustată de cele întâmplate. Cei 2.000 de fani care au fost la Paris susţin o echipă deţinută de un patron evreu, unde majoritatea jucătorilor sunt de culoare şi străini", a spus Johnstone.

The Guardian susţine că incidentul a fost filmat cu telefonul mobil de un expat britanic, Paul Nolan, care se îndrepta spre casă de la muncă.

"Uşile s-au deschis şi am putut să văd şi să aud scandările. Părea o situaţie agresivă aşa că am scos telefonul şi am filmat. Navetistul a fost complet şocat când a fost împins. Apoi, el a încercat să urce din nou, dar a fost împins pentru a doua oară. Eram complet îngrozit şi de aceea am încercat să prind o parte cu telefonul meu, iar pe unul dintre fanii echipei l-am auzit spunând ceva despre înjunghierea cuiva. Cred că se referea la un suporter al PSG, care se afla pe peron", a povestit Nolan.

Conform lequipe.fr, UEFA a precizat că nu poate lua măsuri în acest incident, însă îl condamnă. "Nu putem lua măsuri, pentru că incidentul s-a petrecut în afara stadionului. Totuşi, condamnăm toate formele de discriminare şi suntem îngroziţi de acest incident", a fost reacţia UEFA.

La rândul său, preşedintele FIFA, Sepp Blatter a scris, pe contul său de Twitter, că şi el condamnă acţiunile din Paris ale grupului restrâns de fani ai echipei Chelsea, precizând că rasismul nu are ce căuta în fotbal.

Formaţia Paris Saint-Germain a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania echipei Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Pentru Paris Saint-Germain a marcat Cavani, în minutul 54, iar pentru Chelsea a înscris Ivanovici '36.

Partida retur este programată la 11 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici