Chelsea va trebui să vândă jucători ca să facă achiziţii, în vară

Directorul executiv Peter Kenyon a declarat că gruparea Chelsea va trebui să finanţeze eventualele achiziţii din vară prin vânzarea de jucători, clubul londonez înregistrând în precedentul an fiscal pierderi de 67,7 milioane de lire sterline.

181 afișări
Imaginea articolului Chelsea va trebui să vândă jucători ca să facă achiziţii, în vară

Chelsea va trebui să vândă jucători ca să facă achiziţii, în vară

Clubul londonez a anunţat că a plătit despăgubiri în valoare totală de 23,1 milioane de lire sterline antrenorilor Jose Mourinho şi Avram Grant, precum şi unui număr de cinci membri ai staff-ului tehnic. Cifra nu include şi compensaţia pentru Luiz Felipe Scolari, care a fost demis la începutul acestei săptămâni.

Chelsea a avut, însă, în anul fiscal ce s-a încheiat în iunie 2008, pierderi mai mici decât cele înregistrate în anii precedenţi. Anul trecut, gruparea din Premier League a anunţat că a avut pierderi de 74,8 milioane de lire sterline, iar în 2007 Chelsea a precizat că a avut pierderi de 80,2 milioane de lire sterline. În sezonul 2004/2005, Chelsea a înregistrat pierderi record de 140 de milioane de lire sterline.

Clubul londonez a avut, în anul fiscal precedent, o cifră de afaceri de 213,1 milioane de lire sterline, cu 11,9 la sută mai mare decât cea din 2006/2007, de 190,5 milioane de lire sterline.

"Fără îndoială, creşterea cifrei de afaceri şi reducerea pierderilor arată că Chelsea devine o afacere importantă", a declarat Peter Kenyon.

Potrivit unui raport al BBC, miliardarul rus Roman Abramovici a investit în clubul Chelsea, din 2003 până în prezent, 710 milioane de lire sterline, însă Kenyon insistă că gruparea îşi doreşte să ajungă să se autofinanţeze. "Ne-am stabilit obiective ambiţioase, să ajungem să nu mai avem nevoie de finanţare de la patron, la începutul anului fiscal 2009/2010. Însă pentru a reuşi acest lucru, orice transfer din vară va fi finanţat prin vânzări, pentru că ne-am redus cheltuielile legate de achiziţii în ultimii cinci ani şi vom continua la fel", a explicat Peter Kenyon.

Abramovici a redus la jumătate datoria pe care clubul o avea faţă de el, transformând 369,9 milioane de lire sterline din această sumă în acţiuni la club. Chelsea îi datorează însă, în continuare, 339,8 milioane de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici