Chiliman: Baza sportivă "Doherty" va fi redeschisă şi va deveni noul centru naţional de tenis al FRT

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, că baza sportivă "Doherty" va fi redeschisă şi va deveni noul centru naţional de tenis al FRT, iar zona din apropierea Operei Române va fi transformată din punct de vedere peisagistic într-un pol de "atracţie urbană a Capitalei".

70 afișări

Edilul Sectorului 1 a lansat, joi, proiectul pentru zona cuprinsă între Calea Plevnei, Ştirbei Vodă şi Opera Română, care are în vedere atât transformarea din punct de vedere peisagistic, cât şi reînfiinţarea bazei sportive de tenis "Doherty".

Primăria Sectorului 1 a încheiat cu Federaţia Română de Tenis un protocol pentru redeschiderea acestei baze sportive, care va avea ca obiect colaborarea pe o perioadă de cinci ani, suma iniţială necesară începerii lucrărilor fiind de 15 milioane de lei.

Potrivit primarului Sectorului 1, pe lângă reconstruirea bazei sportive "Doherty" pe vechiul ei amplasament din Parcul Operei urmează să fie reamenajată şi zona cuprinsă între Calea Plevnei, Ştirbei Vodă, Opera Română şi râul Dâmboviţa, zonă cunoscută ca fostul parc al Operei, actualul parc Venus.

Chiliman a precizat că pe terenul aflat în administrarea Federaţiei Române de Tenis urmează să fie amenajate 13 terenuri de tenis şi o construcţie formată din două corpuri. Primul corp al clădirii va acoperi cele cinci terenuri de tenis, o tribună cu 800 de locuri, un restaurant, vestiare şi sală de fitness, iar în cel de-al doilea vor fi amenajate 23 de camere duble pentru cazarea sportivilor, vestiare şi sală de fitness.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat că, în afară de componenta emoţională pe care o are în viaţa sa această bază sportivă, unde şi-a desfăşurat antrenamentele şi a participat la concursuri de tenis, redeschiderea bazei sportive "Doherty" reprezintă pentru tenisul românesc un moment important.

Potrivit iniţiatorului proiectului, arhitectul Vlad Cavarnali, cele două construcţii vor forma o piaţetă, care va avea atât funcţiunea de spaţiu de recreere pentru cei care doresc să viziteze parcul în care este amenajat cercul sportiv, cât şi de desfăşurare a diferitelor evenimente sportive.

Primarul Sectorului 1 a precizat că lucrările vor începe în lunile următoare şi vor dura aproximativ doi ani. La finalizarea lucrărilor, copiii şi elevii din Sectorul 1 al Capitalei vor avea gratuitate pe terenurile de tenis.

Totodată, primarul Sectorului 1 a precizat că doreşte ca întreaga zonă să devină "o grădină deosebită", unde vor fi create noi ambiente vegetale.

"O amenajare peisagistică aparte va fi realizată în apropierea clădirii Operei, zona urmând să fie transformată într-un loc de promenadă, care va fi dotat cu mobilier urban modern, construit din materiale ecologice şi care va valorifica monumentul istoric al Capitalei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Chiliman.

Baza sportivă de tenis din strada Ştirbei Vodă a construită la mijlocul anilor 1920, fiind denumită "Doherty", după numele celebrilor fraţi tenismani englezi Laurie şi Reggie. Iniţial, baza sportivă avea în compunere cinci terenuri, în anii 1960 fiind demolate pentru a fi reconstruite alte două terenuri, înteaga bază fiind redenumită "Centrul de antrenament 2", iar apoi "Şcoala sportivă de tenis 2". În anul 1989 clubul a fost desfiinţat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici