Ciclism: Chris Froome, noul purtător al tricoului galben în Turul Franţei

Britanicul Chris Froome de la Sky s-a impus, sâmbătă, în etapa a 9-a desfăşurată între Pau şi Bagneres de Luchon (184 kilometri), a doua în Munţii Pirinei, după un atac declanşat pe o coborâre, cu aproximativ 12 kilometri înainte de final, scrie ProSport.

838 afișări
Imaginea articolului Ciclism: Chris Froome, noul purtător al tricoului galben în Turul Franţei

Ciclism: Chris Froome, noul purtător al tricoului galben în Turul Franţei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Chris Froome este noul lider al Turului Franţei, după un final de etapă în care a demonstrat că este unul dintre cei mai buni rutieri din lume pe căţărare. Froome a ajuns cu 13 secunde înaintea celorlaţi favoriţi, suficient pentru a prelua tricoul galben.

Chirs Froome şi Nairo Qintana au accelerat pe ultima căţărare, dar imediat după ce s-a trecut pe căţărarea pe Col de Peyresourde, britanicul a surprins pe toată lumea când s-a desprins de plutonul fruntaş şi a plecat într-o cursă solitară până la final.

Duminică urmează o etapă şi mai dificilă decât cea de sâmbătă, cu o căţărare de categorie specială la final.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici