Ciclistul Rab Wardell a murit la două zile după ce a câştigat titlul în Scoţia

Ciclistul Rab Wardell, în vârstă de 37 de ani, a murit în somn, la doar două zile după ce a câştigat campionatul scoţian, potrivit BBC.

1020 afișări
Imaginea articolului Ciclistul Rab Wardell a murit la două zile după ce a câştigat titlul în Scoţia

Wardell a câştigat titlul de elită masculină la Campionatul scoţian de MTB XC din Dumfries şi Galloway în weekend.

Biciclistul a apărut luni seară într-o emisiune la BBC Scotland, descriind cum a depăşit trei pene pentru a câştiga cursa, iar marţi a murit.

Rab Wardell, în vârstă de 37 de ani, a murit în somn.

Fostul ciclist de la Jocurile Commonwealth a stabilit un nou timp record pentru finalizarea West Highland Way în 2020.

Wardell, care locuia în Glasgow, a participat la curse de mountain bike încă din adolescenţă, dar a devenit profesionist abia la începutul acestui an.

Victoria sa la Kirroughtree Forest, duminică, a fost descrisă ca o „demonstraţie de rezistenţă incredibilă” de către British Cycling, după ce Wardell a reuşit să prindă liderii de la începutul cursei pentru a obţine victoria.

Amintindu-şi de cursă a doua zi la The Nine, Wardell a declarat: „Ca să fiu sincer, a fost un mic dezastru, dar trebuie doar să continui să merg mai departe şi să concurez. Cred că încă mai aveam încredere că voi reuşi să prind liderii şi să câştig, aşa că am dat tot ce am avut mai bun - ce poţi face mai mult?”.

Scottish Cycling s-a declarat „devastată” de confirmarea decesului fostului său angajat şi ciclist internaţional de munte.

„Avem foarte puţine informaţii în acest moment, dar trimitem dragostea şi sprijinul nostru familiei, prietenilor şi tuturor celor din comunitatea noastră care l-au cunoscut”, a declarat organizaţia pe Twitter.

Asociaţia Scottish Cross Country Association, care organizează seria de curse de ciclism montan, a declarat că moartea lui Wardell a fost „cea mai tristă veste”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici