Ciclistul sud-african Daryl Impey a fost depistat pozitiv

Ciclistul sud-african Daryl Impey, care nu a fost reţinut pentru Turul Franţei, a fost depistat pozitiv în luna februarie cu probenecid, a anunţat, miercuri, echipa australiană Orica.

62 afișări
Imaginea articolului Ciclistul sud-african Daryl Impey a fost depistat pozitiv

Daryl Impey (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Impey, primul ciclist de pe continentul african care a purtat tricoul galben în Turul Franţei (două zile în 2013), a fost depistat pozitiv la 6 februarie, după ce s-a impus în cursa de contratimp de la campionatele Africii de Sud.

Analiza probei B a confirmat primul rezultat.

"Conform codului de conduită, Daryl Impey nu va mai participa la vreo cursă până la încheierea cazului. Respectăm drepturile ciclistului şi credem în nevinovăţia sa", se arată într-un comunicat al echipei Orica.

Probenecidul este o substanţă considerată de experţii antidoping ca fiind un produs mascant.

Daryl Impey, în vârstă de 29 de ani, a câştigat în acest an campionatele Africii de Sud în proba de contratimp şi o etapă în Turul Bavariei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici