Cine este Jelena Ostapenko, revelaţia turneului de la Roland Garros, pe care o va întâlni Simona Halep în finală. Are 20 de ani şi încă nu are niciun trofeu în palmares

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră, în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o în semifinală pe Karolina Pliskova 7-6, 3-6, 6-3, după două ore şi 28 de minute. În finala turneului francez, o va întâlni pe revelaţia turneului, Jelena Ostapenko, în vârstă de 20 de ani.

5551 afișări
Imaginea articolului Cine este Jelena Ostapenko, revelaţia turneului de la Roland Garros, pe care o va întâlni Simona Halep în finală. Are 20 de ani şi încă nu are niciun trofeu în palmares

Jelena Ostapenko, la cei 20 de ani, nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

1.    Este născută în Riga, Letonia, pe 8 iunie 1997, acolo unde locuieşte şi se antrenează. Deşi numele ei este Jelena, preferă să fie strigată “Alona”.

2.    Ostapenko a făcut pasul la profesioniste în 2012. În acel an, a jucat în calificări la turneul din Moscova. În 2014, a jucat pe tabloul principal la Tashkent, iar în acelaşi an a câştigat titlul la Wimbledon la juniori.

3.    În 2015, a pătruns în TOP 100 şi a jucat prima finală în WTA la Quebec fiind înfrântă de Annika Beck. În turneele de Grand Slam, Ostapenko s-a oprit în a doua fază a turneelor Wimbledon şi US Open. A terminat pe locul 79 mondial în acel an.

4.    Un moment mai puţin plăcut a avut-o în prim-plan la turneul din Auckland. În prima fază a turneului, împotriva lui Naomi Broady, Ostapenko şi-a distrus racheta şi aproape că a lovit un copil de mingi. Totul s-a terminat cu o înfrângere în faţa lui Naomi Broady.

5.    La turneul de la Doha, letona a ajuns pe tabloul principal profitând de abandonurile adversarelor. Ajunsă pe tabloul principal, Ostapenko le-a învins pe Svetlana Kuznetsova şi Petra Kvitova în ceea ce au însemnat cele mai importante victorii ale carierei până în acel moment.

6.    O statistică interesantă a letonei, care ar face invidios orice tenismen. În 6 partide are 245 de lovituri câştigătoare. Făcând o paralelă, în cinci meciuri de fiecare, Murray are 174, Wawrinka – 166, Nadal – 118 şi Thieam – 181.

7.    Ostapenko a crescut admirând-o pe Serena Williams şi pe compatriotul său, Ernests Gulbis.

8.    Loviturile preferate ale sale: serviciul şi reverul.

9.    Ostapenko a fost dansatoare profesionistă timp de şapte ani. 

10. Este numărul 47 WTA. 

 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici