Ciprian Tătăruşanu se retrage de la echipa naţională. Mesajul de despărţire

  • Ciprian Tătăpruşanu a debuta în 2010 la echipa naţională, într-un amical cu Italia.
  • Tătăruşanu a participat cu România la Campionatul European din 2016.
  • Portarul ocupă locului 17 în clasamentul all-time al selecţiilor, la egalitate cu Cosmin Contra.
820 afișări
Imaginea articolului Ciprian Tătăruşanu se retrage de la echipa naţională. Mesajul de despărţire

Foto: Mediafax

Ciprian Tătăruşanu a anunţat că se retrage din activitatea de la echipa naţională. „Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”, a spus portarul în scrisoarea prin care şi-a anunţat retragerea.

”În curând voi împlini 35 de ani, aşa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relaţie foarte bună cu toţi selecţionerii României din aceşti 11 ani şi cu toţi membrii staff-urilor tehnice, aşa că orice speculaţie legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtăşesc nu îşi are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România şi în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist”, se arată în scrisoarea lui Ciprian Tătăruşanu, publicată de site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Acesta crede că este timpul ca alţi portari să apere poarta echipei naţionale.

Pur şi simplu cred că este timpul ca alţi portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naţionale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experienţă care pot face faţă oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO şi prin disputarea ultimei ediţii din Liga Naţiunilor, şi începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Aşadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa naţională să se încheie”, a adăugat Tătăruşanu.

„Sunt fericit pentru 11 ani frumoşi şi vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”, a mai spus el.

Potrivit FRF, Tătăruşanu a debutat în 2010 pentru România şi a apărat timp de 11 ani poarta naţionalei, fiind participant cu prima reprezentativă la EURO 2016 şi căpitan al tricolorilor. Prin cele 73 de partide pentru naţională, devine ocupatul locului 17 în clasamentul all-time al jucătorilor cu meciuri pentru România, la egalitate cu Cosmin Contra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici