Clasamentul mondial IFFHS al celor mai buni marcatori într-o singură ligă din secolul 21

Clasamentul celor mai buni marcatori de goluri dintr-un singur campionat din secolul 21 a fost publicat în premieră de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. 5 jucători au reuşit să înscrie peste 300 de goluri în secolul actual în aceeaşi ligă şi 11 au atins pragul de 250.

306 afișări
Imaginea articolului Clasamentul mondial IFFHS al celor mai buni marcatori într-o singură ligă din secolul 21

Hepta

Alţi doi jucători sunt incluşi în această listă în mod condiţionat. Aceştia nu au marcat 250 de goluri în Secolul 21, dar adăugând golurile pe care le-au marcat în Secolul 20, ei adună această sumă de peste 250 de goluri. Ei sunt Marc Lloyd Williams (319 goluri) şi Francesco Totti (250).

Ei au marcat o parte semnificativă a golurilor din Liga 1 (peste 65%) în secolul 21, astfel încât pot fi consideraţi condiţionat golgeteri ai secolului 21.

Dintre cei 5 care au atins pragul de 300 de goluri, doi au făcut-o în 2022.

Robert Lewandowski în Germania şi Nicolás Muñoz în El Salvador. Ambii au părăsit recent campionatele în care au atins aceste succes.

Lewandowski, după ce a schimbat Bayern cu Barcelona, şi-a întrerupt epopeea în Bundesliga, cu 312 goluri marcate în 12 sezoane. Acest rezultat l-a făcut al doilea golgheter mondial al secolului 21 într-un singur campionat, după Messi.

Polonezul îl devansează cu 1 gol pe Cristiano Ronaldo, care a marcat 311 goluri în campionatul spaniol.

Muñoz a marcat 306 goluri în campionatul din El Salvador, stabilind un nou record al campionatului. El a strălucit acolo timp de 18 sezoane, cu câteva pauze scurte. În această vară, panamezul în vârstă de 40 de ani s-a întors acasă pentru a juca în campionatul său natal.

Al cincelea clasat este singaporezul Aleksandar Đurić, cu 304 goluri, retras din activitate în 2014.

Astfel, în acest moment, în fotbalul mondial nu mai există niciun membru al „Clubului 300+ goluri într-o singură ligă" care să fie acum jucător în campionatul în care a marcat multe goluri.

Prin urmare, partea superioară a acestui clasament va fi îngheţată pentru o perioadă de timp.

Nu este de aşteptat ca acei jucători încă activi, cu reuşite cuprinse între 250 şi 300 de goluri într-o singură ligă să poată ajunge la 300, deoarece fiecare dintre ei este deja pe final de carieră. Aceştia sunt Williams Reyes (277, El Salvador), Rhys Griffiths (272, Ţara Galilor), José Alfredo Castillo (268, Bolivia), Carlos Saucedo (261, Bolivia), Ali Ashfaq (256, Maldive) şi Martin Kamburov (255, Bulgaria, retras).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici