Clubul Poli Iaşi a dat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Cristian Stărică, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea moldoveană a acţionat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, cerând magistraţilor să anuleze decizia de impunere prin care este obligată la achitarea sumei de 19.901.729 de lei.

19 afișări
Imaginea articolului Clubul Poli Iaşi a dat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice

Clubul Poli Iaşi a dat în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice (Imagine: Mediafax Foto)

"Am acţionat în instanţă Direcţia de Finanţe pentru anularea deciziei de impunere prin care clubul a fost obligat la achitarea sumei de 19.901.729 de lei, precum şi deblocarea conturilor. Nu suntem singurul club din ţară care şi-a plătit fotbaliştii prin convenţii civile. Dacă se va considera acest mod de plată ilegal, atunci toate cluburile din Liga I se vor desfiinţa. Vă daţi seama dacă noi avem de achitat aproape cinci milioane de euro, atunci Steaua sau Dinamo cât ar avea de plătit? Din câte ştiu, Dinamo s-a confruntat cu o problemă asemănătoare şi aceasta a fost rezolvată. Despre acest
subiect s-a vorbit şi la Liga Profesionistă de Fotbal şi au avut loc deja unele discuţii cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi se încearcă prezentarea unei poziţii comune a cluburilor în faţa reprezentanţilor statului", a spus Cristian Stărică.

Oficialul ieşean a dat asigurări că Poli Iaşi va obţine licenţa pentru noua ediţie de campionat. "Pentru licenţiere se vor lua în calcul datoriile avute până la 31 decembrie 2009, iar acest capitol îl vom rezolva în cel mai scurt timp. În ceea ce priveşte suma de aproape 20 de milioane de lei, stabilită luna trecută de către Fisc, aceasta oricum nu va fi luată în calcul la licenţierea pentru sezonul viitor".

La 20 ianuarie, în urma unui control efectuat la sediul clubului, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi a stabilit că gruparea din Liga I are de achitat suma de 19.901.729 de lei, reprezentând restanţe la impozite şi taxele pentru salariile fotbaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici