CLUBUL RAPID a fost vândut. Dumitru Dragomir spune că Adrian Zamfir este noul proprietar

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că noul proprietar al clubului Rapid este omul de afaceri Adrian Zamfir, acesta finalizând la prânz tranzacţia de cumpărare a grupării giuleştene de la acţionarul majoritar George Copos.

1747 afișări
Imaginea articolului CLUBUL RAPID a fost vândut. Dumitru Dragomir spune că Adrian Zamfir este noul proprietar

CLUBUL RAPID a fost vândut. Dumitru Dragomir spune că Adrian Zamfir este noul proprietar (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Da, s-a vândut clubul. Aşa cel puţin ştiu eu... Mi s-a spus asta la 12.30. Cei doi, domnii Zamfir şi Cristescu, au venit la mine şi la secretarul general al LPF şi ne-au spus că problema s-a rezolvat. Rapidul este al lui Adrian Zamfir, domnul Cristescu este deocamdată asociat", a spus Dragomir la postul Digi Sport.

Întrebat dacă este sigur că Adrian Zamfir şi George Copos au semnat actele de vânzare-cumpărare a clubului Rapid, Dragomir a răspuns: "Eu ştiu precis, nu spun din auzite. La 12.30 s-a întâmplat această problemă".

Oficialul a menţionat că, în cazul în care giuleştenii se menţin în Liga I, Liga Profesionistă de Fotbal nu va achita banii din drepturile TV clubului Rapid înainte ca Tribunalul Bucureşti să aprobe planul de reorganizare. "Le-am spus reprezentanţilor Rapidului că banii din drepturile TV sunt numai pentru salarii. Le-am zis că nu le dau aceşti bani până nu se aprobă planul de reorganizare. Iar înainte îi pot lua numai cu ştatele de plată ale jucătorilor şi salariaţilor clubului", a explicat Dragomir.

Contactat telefonic de MEDIAFAX, omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat că tranzacţia de cumpărare a FC Rapid se va încheia, luni, la ora 19.00, în prezenţa unui notar. "Tranzacţia se finalizează azi la ora 19.00. Vine notarul, se rezolvă cu actele şi totul se oficializează", a spus Cristescu.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa de sâmbătă, ca în ediţia 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid şi Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menţinere în prima divizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici