CM 2018 | Australia - Peru 0-2. Peru pleacă de la Cupa Mondială cu fruntea sus / Franţa şi Danemarca s-au calificat în optimile Campionatului Mondial

Selecţionatele Australiei şi Peru şi-au luat rămas bun de la Cupa Mondială, însă naţionala din America de Sud a reuşit să bifeze prima victorie la turneul final. A marcat câte un gol pe repriză în partida cu Australia şi a urcat pe 3 în Grupa C.

588 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | Australia - Peru 0-2. Peru pleacă de la Cupa Mondială cu fruntea sus / Franţa şi Danemarca s-au calificat în optimile Campionatului Mondial

CM 2018 | Australia - Peru 0-2. Peru pleacă de la Cupa Mondială cu fruntea sus / Franţa şi Danemarca s-au calificat în optimile Campionatului Mondial

Naţionala Australiei nu a reuşit să marcheze şi în al treilea meci din grupe la Cupa Mondială. Partida cu Peru a fost cu ghinion pentru Australia, care a pierdut cu 0-2.

Încă de la începutul primei reprize, portarul sud-americanilor Pedro Gallese s-a făcut remarcat, a prins şutul lui Juric şi a lăsat tabela de marcaj neschimbată. În minutul 18, a venit şi reacţia naţionalei Peru. Guerrero a profitat de o gafă în apărarea adversă, a preluat la 16 metri, a trimis în partea dreaptă, unde a apărut demarcat Carrillo, care a reluat din voleu la colţul lung. Mingea s-a dus direct în plasa laterală, iar Peru a marcat primul gol la un turneu final după o pauză de 36 de ani. Australia a încercat să restabilească echilibrul, dar Leckie nu a nimerit poarta, iar scorul la pauză era 1-0 pentru Peru.

În repriza a doua, naţionala din America de Sud a punctat din nou. De data aceasta, Cueva a pătruns în careu, pasa lui a fost deviată de Jedinak în zona careului mic, iar Guerrero a reluat din voleu la colţul lung. Australia s-a jucat cu ocaziile pe final de meci, însă a terminat meciul fără gol marcat şi a părăsit Cupa Mondială clasându-se pe ultimul loc în grupa C cu un singur punct, obţinut în urma remizei, 1-1, cu naţionala Danemarcei.

Grupa C: Franţa (7 puncte), Danemarca (5puncte), Peru (3 puncte), Australia (un punct).

Australia - Peru 0 - 2

Australia: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic, Kruse - Juric
Rezerve: B. Jones, Vukovic - Arzani, T. Cahill, Degenek, Irvine, Jurman, Luongo, Maclaren, Meredith, Nabbout, Petratos


Peru: Gallese - Advincula, A. Ramos, Santamaria, Trauco - Tapia, Yotun - Carrillo, Cueva, Flores - Guerrero
Rezerve: Caceda, Carvallo - Aquino, Araujo, Cartagena, Corzo, J. Farfan, Hurtado, Loyola, Polo, A. Rodriguez, Ruidiaz

Franţa şi Danemarca s-au calificat în optimile Campionatului Mondial

Franţa şi Danemarca au remizat la Moscova, scor 0-0, la capătul unui meci anost. Europenii "au dat-o la pace", s-au calificat braţ la braţ în optimi, dar suporterii neutri veniţi să vadă un meci demn de un Campionat Mondial au plecat înainte de final şi i-au huiduit.

S-au făcut calcule peste calcule înaintea meciurilor din Grupa C, dar Franţa şi Danemarca puteau risipi orice emoţie în cazul unei remize. Acest scenariu le-a convenit cât se poate de mult celor două naţionale. Niciuna n-a forţat în primele 45 de minute. Franţa ar fi câştigat grupa în cazul unei remize, iar Danemarca era sigură de locul secund. Danezii au început în ofensivă partida, dar apoi s-au retras. "Les Bleus" au plimbat mingea de-a latul terenului, unica şansă cu adevărat importantă venind în minutul 44, când Giroud putea deschide scorul. Atacantul lui Chelsea a şutat puţin peste de la 11 metri, Schmeichel fiind bătut. Primele 45 de minute s-au încheiat la egalitate, scor 0-0, iar suporterii prezenţi pe Lujnicki n-au fost deloc mulţumiţi cu prestaţia celor 22 de jucători. Europenii au fost huiduiţi copios în drumul spre vestiare.

Peru s-a desprins în partida cu Australia în debutul părţii secunde, astfel că danezii erau şi mai siguri de locul în optimi. Nordicii au ieşit mai motivaţi de la cabine şi au încercat să dea lovitura care le-ar fi asigurat primul loc în grupă. Eriksen a trimis cu efect din lovitură liberă, Mandanda a scăpat balonul, dar portarul lui OM a reţinut în cele din urmă, din faţa lui Cornelius, care scăpase din marcajul fundaşilor. A urmat un alt şut al lui Eriksen, care a trecut la două palme de stâlpul din dreapta lui Mandanda. Fekir a replicat cu un şut în plasa laterală, la scurt timp după ce a intrat pe gazon. Timpul s-a scurs, huiduielile au început să se înteţească spre final, dar cele două echipe şi-au văzut de meci, fără să forţeze.

Franţa va juca împotriva locului 2 din Grupa D, care va fi ocupat de Islanda, Argentina sau Nigeria. Croaţia e în proporţie de 90% câştigătoareai Grupei D, astfel că cel mai probabil va da piept cu Danemarca în faza următoare.

Danemarca - Franţa 0-0

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christense, Larsen - Delaney, M. Jorgensens, Eriksen - Sisto (Fischer 60), Cornelius (Dolberg 75), Braithwaite
Rezerve: Ronnow, Lossl - N. Jorgensen, Knudsen, Krohn-Dehli, Kvist, Lerager, Schone, Vestergaard

Franţa: Mandanda - Sidibe, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez (B. Mendy 50) - Kante, N'Zonzi - O. Dembele, Griezmann (Fekir 69), Lemar - Giroud
Rezerve: Areola, Lloris - Matuidi, Mbappe, Pavard, Pogba, Rami, Thauvin, Tolisso, Umtiti

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici