Comitatul Los Angeles despăgubeşte familia lui Kobe Bryant cu peste 28 de milioane de dolari

Comitatul Los Angeles va plăti familiei lui Kobe Bryant 28,85 milioane de dolari drept despăgubiri, după scandalul fotografiilor făcute de către primii respondenţi la tragicul accident de elicopter în care au fost implicate legenda baschetului şi fiica sa Gianna, în urmă cu mai bine de trei ani.

427 afișări
Imaginea articolului Comitatul Los Angeles despăgubeşte familia lui Kobe Bryant cu peste 28 de milioane de dolari

Accidentul a avut loc pe 26 ianuarie în 2020, având printre victime pe cei doi membri ai familiei Bryant, alături de alte şapte persoane, elicopterul ciocnindu-se de un deal din cauza ceţii, în zona Calabasas, din California.

Fostul şerif al comitatului Los Angeles, Alex Villanueva, a mărturisit că opt adjuncţi au fost implicaţi în realizarea şi distribuirea fotografiilor cu Bryant, în vârstă de 41 de ani, şi cu fiica sa de 13 ani, cel puţin una dintre ele fiind distribuită în afara departamentului.

Vanessa Bryant, văduva dublului medaliat cu aur la Jocurile Olimpice şi de cinci ori câştigător al NBA, a intentat un proces în septembrie 2020, alături de Chris Chester, care şi-a pierdut şi el soţia şi fiica în accident.

Procesul celor doi a susţinut că fotografiile au provocat suferinţă emoţională şi reprezintă o încălcare a vieţii private.

Vanessa Bryant s-a temut că fotografiile vor fi făcute publice, în timp ce a depus mărturie la procesul federal.

""Am trei fetiţe. Nu vreau ca copiii mei să dea vreodată peste ele", a spus ea, potrivit Los Angeles Times.

Juriul i-a acordat deja lui Bryant 15 milioane de dolari într-un proces desfăşurat anul trecut pentru încălcarea drepturilor civile, procesul continuând anul acesta, deoarece echipa de avocaţi a lui Bryant a fost nemulţumită de sumă.

"Ziua de astăzi marchează apogeul cu succes al luptei curajoase a doamnei Bryant pentru a-i trage la răspundere pe cei care s-au implicat în acest comportament grotesc", a declarat Luis Li, avocatul lui Bryant.

"Ea a luptat pentru soţul ei, pentru fiica ei şi pentru toţi cei din comunitate a căror familie decedată a fost tratată cu o asemenea lipsă de respect.

"Sperăm că victoria ei la proces şi această înţelegere vor pune capăt acestei practici."

Avocatul principal al apărării, Mira Hashmall, a exprimat că înţelegerea este corectă şi rezonabilă.

"Toate problemele nerezolvate se referă la cererile legale în curs de soluţionare în instanţa de stat, la viitoarele cereri ale copiilor Bryant şi la alte costuri, fiecare parte fiind responsabilă pentru onorariile avocaţilor respectivi", a declarat Hashmall.

Situaţia nu este încă rezolvată, deoarece este încă pe rol procesul referitor la încălcăriea vieţii private.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici