Complex sportiv de cinci milioane de euro destinat cricketului la Moara Vlăsiei

Consiliul Român de Cricket, lansat miercuri, va construi, la Moara Vlăsiei (Ilfov), în perioada martie 2010-martie 2012, un complex multifuncţional destinat acestui sport, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la cinci milioane de euro, a declarat Sorin Preda, membru fondator al Consiliului.

193 afișări
Imaginea articolului Complex sportiv de cinci milioane de euro destinat cricketului la Moara Vlăsiei

Complex sportiv de cinci milioane de euro destinat cricketului la Moara Vlăsiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"La Moara Vlăsiei, la 20 de kilometri de Bucureşti, vom construi, pe 30.000 de metri pătraţi Stadionul Naţional de Cricket, Academia de Cricket, un restaurant şi o piscină. Lucrările vor demara în martie 2010 şi se vor finaliza în martie 2012. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la cinci milioane de euro, bani ce vor fi obţinuţi din fonduri proprii şi sponsorizări", a spus Sorin Preda, cu ocazia prezentării acestui proiect, care a avut loc la hotelul Crowne Plaza.

Directorul executiv al Consiliului Român de Cricket, Rangam Mitra, a afirmat că obiectivul acestei organizaţii în următorii patru ani este afilierea ca membru la Comitetul Internaţional de Cricket.

"Acum trei ani, când a început să se joace cricket în România, eram singurele ţări, alături de Moldova, Albania şi Macedonia fără practicanţi în ţară. Acum nu există decât un club de cricket în România, Transilvania Cricket Club, în timp ce alte două grupări, una din Bucureşti, cealaltă din Cluj-Napoca, se vor organiza până la finalul anului. În următorii doi ani urmărim să înfiinţăm echipele feminine de cricket. Până în vara lui 2012 vom avea minim 10 cluburi, în care numărul de sportivi din România credem că va fi egal cu cel al expaţilor. În 2013 sperăm să devenim membri afiliaţi la Comitetul Internaţional de Cricket, iar în următorii cinci ani să avem echipe naţionale atât la masculin şi feminin, cât şi una sub 19 ani, care să participe la competiţiile internaţionale", a completat Mitra.

Preşedintele Consiliului Român de Cricket, Gabriel Marin, consideră că acesta este singurul sport în care jucătorii nu contestă deciziile arbitrului.

"Este singurul sport în care niciun jucător nu contestă o decizie a arbitrului. Este vorba de spiritul jocului, şi nu de jocul în sine. Avem bani, avem entuziasm şi nu văd de ce cricketul românesc nu ar avea succes. Sperăm ca acesta să ajungă între cele mai iubite cinci-şase sporturi din România", a adăugat Gabriel Marin.

Unul dintre membrii fondatori ai Consiliului, Charlie Crocker, a precizat că orice om poate practica cricketul.

"Este un sport care poate fi jucat de oricine. Eu am început să joc acum patru ani şi nu aş fi crezut că o să ajung să îl practic în ţările din estul Europei. Cricketul se joacă peste tot în lume, pe gheaţă în Antarctica, pe gazon, în curte sau în spatele blocurilor", a subliniat Croker.

La evenimentul de la hotelul Crowne Plaza au participat, printre alţii, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, şi ambasadorul Indiei la Bucureşti, Debashish Chakravarti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici