Confruntare 100% românească în primul tur la Australian Open. Halep şi-a aflat şi ea adversara

  • Simona Halep întâlneşte în primul tur la Australian Open pe localnica Lizette Cabrera (23 ani), locul 140 WTA.
  • Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea se confruntă şi ele în primul tur al competiţiei.
1285 afișări
Imaginea articolului Confruntare 100% românească în primul tur la Australian Open. Halep şi-a aflat şi ea adversara

Confruntare 100% românească în primul tur la Australian Open. Halep şi-a aflat şi ea adversara

Jucătoarele de tenis din România participante la Australian Open, primul Grand Slam al anului, şi-au aflat vineri adversarele din primul tur al competiţiei de la antipozi, care începe luni.

Simona Halep, favorita numărul 2 a turneului, a fost repartizată în partea de jos a tabloului de simplu şi va întâlni în primul tur pe australianca Lizette Cabrera (23 ani), locul 140 WTA, beneficiară a unui wild card din partea organizatorilor.

Turul secund pare a fi la fel de facil pentru Simona Halep. Dacă va trece de primul meci, ea se va confrunta cu învingătoarea dintre australianca Ajla Tomljanovic (69 WTA) şi japoneza Misaki Doi (84 WTA).

O eventuală calificare în turul 3, i-ar putea aduce adversare mai redutabile, precum favorita numărul 32, rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA).

Din turul 4, cel al optimilor, lucrurile se pot complica pentru Simona Halep, în calea ei spre finală având şanse să le întâlnească pe Elena Rybakina (19 WTA) sau poloneza Iga Swiatek (17 WTA).

Dacă va ajunge în sferturi, sunt şanse mari ca numărul 2 mondial să se confrunte cu fostul lider mondial, americanca Serena Williams, actualmente locul 11 WTA, sau cu bielorusa Arina Sabalenka (7 WTA).

O evoluţie bună a Irinei Begu poate duce chiar la o optime de finală 100% românească.

Japoneza Naomi Osaka (3 WTA) e favorita principală pe al treilea sfert de tablou, de unde ar putea veni adversara din semifinală, pentru Simona Halep.

Printre potenţialele adversare din finală pot fi enumerate favoritele 1 şi 4, australianca Asleigh Barty (1 WTA) şi americanca Sofia Kenin (4 WTA), dar şi Elena Svitolina (5 WTA), Karolina Pliskova (6 WTA) sau chiar Bianca Andreescu (8 WTA).

În primul tur a fost programat şi un duel românesc, între Patricia Ţig (56 WTA) şi Sorana Cîrstea (72 WTA). Mihaela Buzărnescu (138 WTA), ajunsă pe tablou din postura de lucky loser, o va întâlni pe canadianca de origine română Bianca Andreescu.

Irina Begu (79 WTA) o are ca adversară în primul meci pe Nina Stojanovici (100 WTA), iar Ana Bogdan (93 WTA) pe Danielle Collins (46 WTA).

Ana Bogdan este singura româncă de pe prima jumătate de tablou, toate celelalte fiind în partea de jos, ceea ce creşte şansele unei confruntări româneşti la Australian Open.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici