Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la sărituri. Premiera mondială atinsă de români

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat astăzi medaliile de aur şi argint în proba de sărituri în apă de la mare înălţime (platformă 27 metri) din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka, fiind prentru prima dată în istorie când doi săportivi din aceeaşi ţară urcă pe podium la aceeaşi ediţie.

804 afișări
Imaginea articolului Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la sărituri. Premiera mondială atinsă de români

Constantin Popovici

În aşteptarea lui David Popovici, un alt Popovici, Constantin, şi Cătălin Preda au adus primele medalii pentru România la Campionatele Mondiale World Aquatics de la Fukuoka. Doi dintre cei mai buni săritori de la mare înălţime din lume, românii au evoluat la standarde ridicate în Japonia şi au urcat pe primele două trepte ale podiumului.

După rundele preliminare, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda (207,60) şi ucraineanul Oleksei Prigorov (197,25).

În această dimineaţă au avut loc ultimele două sărituri pentru fiecare concurent. După cea de-a 3-a rundă Popovici şi Preda şi-au păstrat primele două poziţii, dar ecartul dintre ei s-a redus la doar 8,4 puncte. Popovici a avut doar a 3-a săritură ca punctaj (84,6), în timp ce Preda a primit 100,8 puncte pentru execuţia sa.

În ultima serie, Cătălin Preda a sărit foarte bine şi cu un total de 438,25 de puncte a urcat pe primul loc şi avea asigurat argintul. Concursul a fost încheiat de Constantin Popovici, care a rezistat presiunii şi a adunat 156 de puncte puncte din ultima săritură. Cu un total de 472,80 de puncte, Popovici a devenit campion mondial pentru prima dată în carieră.

Săriturile în apă de la mare înălţime (platformă 27 metri) au fost indroduse la Campionatele Mondiale de nataţie în 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici