Corina Căprioriu, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Sportiva Corina Căprioriu a câştigat, joi, medalia de bronz la categoria 57 de kilograme, la Campionatele Europene de judo de la Istanbul, după ce s-a impus în faţa italiencei Giulia Quintavalle, campioană olimpică la Beijing în 2008.

41 afișări

Campioana europeană Corina Căprioriu a ratat finala pentru păstrarea titlului, dar s-a luptat cu succes pentru medalia de bronz. Căprioriu a câştigat grupa D, trecând de Liraz Ben Melech (Israel) şi de Viola Waechter (Germania), calificându-se în semifinale, dar în această fază a cedat în faţa sportivei austriece Sabrina Filzmoser. În meciul pentru locul trei, Corina Căprioriu a învins-o pe italianca Giulia Quintavalle, trecându-şi în palmares medalia de bronz.

La aceeaşi categorie, Andreea Chiţu a pierdut în turul inaugural, din grupa B a categoriei 57 de kilograme, la azera Kifayat Gasimova.

Tot joi, Alina Dumitru şi-a păstrat titlul european la categoria 48 de kilograme, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki. Alina Dumitru a cucerit astfel cea de-a şaptea medalie europeană de aur din carieră, care i-a adus şi un cec în valoarea de 2.500 de euro. La ceremonia de premiere a participat şi preşedintele forului internaţional de profil, Marius Vizer.

La aceeaşi categorie, dar în grupa C, Carmen Bogdan a fost eliminată în a doua confruntare, cu iberica Oiana Blanco, după ce câştigase în faţa lui Roni Schwarcz (Israel).

La categoria 52 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al grupei A, de rusoaica Ekaterina Buravtseva, în timp ce Andreea Cătună a ajuns până în turul secund, pierzând în faţa spaniolei Ana Carrascosa.

La masculin, judoka români au debutat la categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo fiind eliminat după a treia luptă din grupa A, de Sergiy Pliyev (Ucraina), în timp ce Dan Fâşie a câştigat trei lupte în grupa D, cu Michael Mayr (Austria), Sergiu Oleinic (Portugalia) şi Sugoi Uriarte (Spania). Fâşie a fost învins în disputa pentru semifinale de Colin Oates (Marea Britanie), pierzând ulterior şi în recalificări, cu Musa Mogushkov (Rusia) şi ocupând în final locul 7.

Delegaţia României include 14 sportivi, şase fete şi opt băieţi. După prima zi a CE de la Istanbul, vor mai intra în concurs doar băieţi: Adrian Merge şi Costel Dănculea (cat. 73 kg), Daniel Brata, Alexandru Nedelcu (cat. 100 kg), respectiv Dănuţ Simionescu şi Daniel Natea (cat. +100 kg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici