Cornel Dinu: Toată lumea trebuie să aibă răbdare

Directorul tehnic al echipei Dinamo, Cornel Dinu, a declarat că la gruparea dinamovistă sunt lucruri care trebuie schimbate în timp şi a menţionat că trebuie să existe răbdare.

15 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu: Toată lumea trebuie să aibă răbdare

Cornel Dinu: Toată lumea trebuie să aibă răbdare (Imagine: Medafax Foto)

"Nimic nu e întâmplător, ştiu care e situaţia, sunt probleme foarte mari şi poate de aceea s-a auzit că e vorba de o restructurare şi o revizuire a capacităţii jucătorilor de a face un fotbal eficient. Nu e vorba de nebunie, au fost momente în care entuziasmul a fost prea mare şi a lipsit raportul direct între eforturile care s-au făcut şi randamentul din teren. Sunt evenimente care se întâmplă în viaţa fiecărei echipe, trebuie doar înţelegere, răbdare, şi vom reuşi să reaşezăm lucrurile. Va fi vorba poate de un sezon, sper să existe această înţelegere. Aceasta e situaţia actuală şi sper să existe continuitate şi răbdare, pentru că nimic nu se poate face intempestiv, în câteva jocuri", a declarat Cornel Dinu.

"Aici e vorba de lucruri de fond, care trebuie schimbate în timp. Toată lumea trebuie să aibă răbdare, pentru că situaţia este obiectivă şi îl văd şi pe domnul Borcea având răbdare din punctul ăsta de vedere. Trebuie răbdare şi continuitate în exigenţa şi readucerea cu picioarele pe pământ a raporturilor dintre randament şi felul în care sunt remuneraţi o parte dintre jucători. Totodată, vom încerca să nu facem rabat la ceea ce înseamnă obiectivele echipei. Dar sunt multe lucruri de pus la punct şi nu se pot face peste noapte. Să sperăm însă că vom avea posibilitatea de a reveni la ceea ce trebuie să însemne Dinamo", a adăugat Dinu.

Cornel Dinu a mai spus că nu i-a dictat schimbările antrenorului Ţălnar, că echipa a căzut fizic în partea a doua şi că unii jucători au făcut greşeli.

"Nu îmi permit să dictez schimbări, ci doar i-am transmis lui Ţălnar mici observaţii care se văd din tribună, legate de poziţia prea retrasă a apărătorilor, mai ales cei laterali, care, în ultima vreme, la Dinamo făceau marcaj la stoperi, lucru aproape hazliu. Din păcate, echipa a stat în picioare doar 55 de minute, iar în rest au fost gafe, greşeli şi ezitări nepermise din partea unor jucători, care ne duc cu gândul că nimic nu se poate face rapid. A fost penalti şi nu s-a dat, dar eu rămân la părerea că, la ce jucători are Dinamo şi la ce s-a întâmplat în ultimul timp, lucrurile trebuiau rezolvate până în minutul 93, pentru că Dinamo a avut şase ocazii de gol în prima repriză. Nu m-aş fi aşteptat la altceva din partea arbitrului Danşa, decât să facă ceea ce a făcut şi a fost clar pentru toată lumea".

Dinu a mai declarat că şi pentru Ioan Andone ar fi foarte greu să antreneze acum echipa Dinamo şi a cerut răbdare.

"Deocamdată ne bazăm pe lotul pe care îl avem la dispoziţie şi nu e uşor, pentru că trebuie readusă responsabilitatea jucătorilor în joc. Nu ştiu nimic despre Andone, eu am mai avut atribuţiuni de director tehnic şi, deoamdată, asta e echipa tehnică şi comentariile nu ne aparţin. Nu comentez zvonuri, pentru că s-a demonstrat că Andone nu a fost dat afară. E greu şi pentru Ţălnar, şi pentru mine, ar fi chiar şi pentru Andone sau pentru oricine ar veni în momentul de faţă, sper că lucrurile astea sunt înţelese şi cunoscute şi că există răbdare. Trebuie o readucere a raportului real de muncă, între drepturi şi obligaţii, care presupune o cu totul altă interpretare a sezonului şi a pregătirii de iarnă şi a revenirii la ceea ce înseamnă efort. Sunt jucători care pot, dar sunt obişnuiţi să dea mai puţin pe teren".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici