Cristina Neagu şi Isabelle Gullden au fost nominalizate pentru trofeul Jucătoarea Anului 2016

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat că Isabelle Gullden şi Cristina Neagu, componente ale echipei CSM Bucureşti, au fost nominalizate pentru trofeul Jucătoarea Anului 2016, alături de Nora Mork, Nycke Groot şi Kari Grimsbo.

293 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu şi Isabelle Gullden au fost nominalizate pentru trofeul Jucătoarea Anului 2016

Cristina Neagu şi Isabelle Gullden au fost nominalizate pentru trofeul Jucătoarea Anului 2016 (Imagine: Marian Ilie/ Foto Mediafax)

Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, a semnat cu CSM Bucureşti acum patru zile. De două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010 şi 2015, Cristina Neagu a semnat un contract valabil pe doi ani cu câştigătoarea en titre a Ligii Campionilor.

În 2016, Neagu a fost a treia cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor, de la Campionatul European şi de la Jocurile Olimpice. Totodată, interul stânga a făcut parte din echipa ideală a Ligii Campionilor EHF, sezonul 2015-2016.

Suedeza Isabelle Gullden (27 de ani) a avut un an de succes cu CSM Bucureşti, câştigând campionatul României şi trofeul Ligii Campionilor. Triumful continental a reprezentat o premieră pentru formaţia bucureşteană. Gullden, coordonator de joc, a fost cea mai bună marcatoare a ediţiei trecute de Liga Campionilor. Cu echipa naţională, suedeza s-a calificat la Jocurile Olimpice.

În cursa pentru trofeul Jucătoarea Anului 2016 mai sunt norvegianca Nora Mork, olandeza Nycke Groot şi norvegianca Kari Grimsbo. Jucătoarele au fost nominalizate de experţi IHF şi antrenori, iar câştigătoarea va fi aleasă în urma voturilor fanilor şi ale media. Procesul de vot se încheie pe 9 martie.

Nora Mork (25 de ani) joacă pe postul de inter dreapta la formaţia maghiară Gyor şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice şi medalia de aur la Campionatul European cu naţionala Norvegiei. La EURO 2016, Mork a fost cea mai bună marcatoare şi a fost inclusă în echipa ideală.

Nycke Groot, în vârstă de 28 de ani, este coordonator de joc la Gyor. Olanda a încheiat pe locul patru la Jocurile Olimpice şi pe locul al doilea la Campionatul European. Groot a fost votată MVP-ul turneului EURO 2016, iar cu echipa de club a fost campioană a Ungariei şi finalistă a Ligii Campionilor.

Portarul Kari Grimsbo (32 de ani) a contribuit decisiv la sezonul foarte bun al lui Gyor şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice şi medalia de aur la Campionatul European cu reprezentativa Norvegiei.

Pentru titlul de antrenorul anului în handbalul feminin au fost nominalizaţi danezul Kim Rasmussen (câştigător al Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti, în prezent selecţioner al naţionalei Ungariei), islandezul Thorir Hergeirsson (selecţionerul Norvegiei, medaliat cu aur la Campionatul European, câştigător al acestei distincţii în 2011, 2012, 2014 şi 2015), francezul Olivier Krumbholz (selecţionerul Franţei, argint la Jocurile Olimpice, bronz la Campionatul European, antrenorul anului 2010), rusul Evgheni Trefilov (câştigător al medaliei de aur cu echipa Rusiei la Jocurile Olimpice, antrenorul anului 2009) şi Henk Groener (antrenorul naţionalei Olandei, locul 4 la Jocurile Olimpice).

Pentru trofeul Jucătorul Anului 2016 au fost nominalizaţi francezul Nikola Karabatic, danezul Mikkel Hansen, germanul Andreas Wolff, croatul Domagoj Duvnjak şi norvegianul Sander Sagosen.

Titlul de antrenorul anului în handbalul masculin îi va reveni unuia dintre Christian Berge (Norvegia), Didier Dinart (Franţa), Gudmundur Gudmundsson (Danemarca), Dagur Sigurdsson (Germania) şi Veselin Vujovic (Slovenia).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici