Lucian Bute, profund dezamăgit după ce meciul său nu a fost preluat de nicio televiziune din România

Pugilistul Lucian Bute a anunţat, vineri, pe contul personal de Facebook, că meciul său împotriva columbianului Eleider Alvarez, la categoria semigrea WBC, nu a fost preluat de nicio televiziune din România şi şi-a manifestat dezamăgirea faţă de această situaţie.

2318 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute, profund dezamăgit după ce meciul său nu a fost preluat de nicio televiziune din România

Lucian Bute, profund dezamăgit după ce meciul său nu a fost preluat de nicio televiziune din România (Imagine: George Filop/ Arhiva Mediafax Foto)

Meciul Lucian Bute - Eleider Alvarez, la categoria semigrea WBC, va avea loc sâmbătă, 25 februarie, în jurul orei 5 dimineaţa, ora României, la Centre Videotron din Quebec, Canada.

"Cu profundă dezamăgire vă confirm că meciul meu nu a fost preluat de nicio televiziune din România. Am primit enorm de multe mesaje de la cei peste 700 de mii ce urmăriţi această pagină în care sunt întrebat unde se vede meciul meu cu Alvarez pentru Centura #WBC silver şi am sperat până în ultima zi că am să pot anunţa cine televizează in ţară dar nu a fost să fie. Vă asigur că nu preţul drepturilor a stat la baza deciziei televiziunilor de a nu transmite meciul meu. Oricum energia voastră, a românilor, este cu mine şi vă simt mereu aproape! Voi urca în ring în jur de 5:30 dimineaţă sâmbătă! #HaiRomania", este mesajul transmis de Lucian Bute prin intermediul reţelei de socializare.

Eleider Alvarez (32 de ani) este neînvins în cele 21 de meciuri la profesionişti (10 victorii prin knockout). Lucian Bute (37 de ani) a disputat 36 de meciuri la profesionişti - 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, trei înfrângeri şi o remiză.

Învingătorul acestei partide va boxa pentru titlul mondial cu Adonis Stevenson, în toamna anului 2017. Canadianul în vârstă de 39 de ani are 28 de victorii (23 prin KO) şi o singură înfrângere în carieră.

"Este o chestiune de timp. În acest moment, cred că eu sunt pugilistul mai bun - mai tânăr, mai rapid şi mai puternic. Simt că acesta este momentul meu. Timpul lui Bute a trecut, este acum în postura de a demonstra că poate fi un oponent de calibru. Nu vreau să spun că îi voi provoca sfârşitul carierei, dar cred că prestaţia mea îl va obliga să ia această decizie", a spus Eleider Alvarez la conferinţa de presă premergătoare galei.

Lucian Bute se bazează pe experienţa superioară adversarului şi a spus că nu simte presiune înaintea unei partide cruciale pentru viitorul lui.

"Mă bazez pe experienţa celor 13 meciuri pentru titlul mondial. Sunt rapid, abil şi cred că pot să-l înving pe Alvarez. Sunt încrezător şi nu simt presiune, sunt obişnuit cu încărcătura unor astfel de partide. Am observat că Alvarez e puţin nervos. Aveam nevoie de o provocare, de aceea am decis să schimb categoria de greutate. Voi întâlni un sportiv neînvins, dar este o şansă pentru un titlu mondial", a spus Bute.

Howard Grant, antrenorul lui Bute pentru ultimele trei lupte, a declarat că perioada de opt săptămâni de antrenamente s-a desfăşurat excelent, iar românul s-a simţit foarte bine şi nu a acuzat presiunea şi stresul. De cealaltă parte, Marc Ramsay, trainerul lui Eleider Alvarez, consideră că Lucian Bute are experienţă, dar nu a reuşit să depăşească bariera înaltei performanţe.

Lucian Bute a boxat ultima dată în data de 1 mai 2016 şi a remizat cu americanul Badou Jack, într-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Românul a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici