Verdictul în cazul de dopaj al lui Lucian Bute ar putea fi anunţat pe 1 decembrie

Pugilistul Lucian Bute poate afla pe 1 decembrie, la Comisia de box şi lupte a districtului Columbia, verdictul în cazul de dopaj cu ostarină, în condiţiile în care românul susţine că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis, ci i-a fost administrat un supliment contaminat.

462 afișări
Imaginea articolului Verdictul în cazul de dopaj al lui Lucian Bute ar putea fi anunţat pe 1 decembrie

Verdictul în cazul de dopaj al lui Lucian Bute ar putea fi anunţat pe 1 decembrie

Potrivit presei canadiene, Lucian Bute va afla durata suspendării sale, care va fi de minimum şase luni sau de maximum trei ani. Românul susţine că a fost victima contaminării cu un supliment pentru recuperare fizică care conţinea în mod ilegal urme de ostarină.

În luna august, Comisia de box şi lupte a districtului Columbia a anunţat că proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanţii Comisiei pentru a explica circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare drastică.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină.

Lucian Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici