Zi mare pentru Steaua Bucureşti. Se împlinesc 30 de ani de la cucerirea Supercupei Europei

Ziua de 24 februarie reprezintă o dată istorică pentru echipa de fotbal Steaua Bucureşti, întrucât în data de 24 februarie 1987 şi-a trecut în palmares Supercupa Europei, după ce a învins la Monaco formaţia ucraineană Dinamo Kiev, scor 1-0.

324 afișări
Imaginea articolului  Zi mare pentru Steaua Bucureşti. Se împlinesc 30 de ani de la cucerirea Supercupei Europei

Zi mare pentru Steaua Bucureşti. Se împlinesc 30 de ani de la cucerirea Supercupei Europei

Reuşita roş-albaştrilor i-a aparţinut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă. Cu un an înainte, la 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni în faţa spaniolilor de la FC Barcelona, după 0-0 la finele celor 120 de minute şi 2-0 la loviturile de departajare, într-o partidă jucată la Sevilla.

Antrenorul Anghel Iordănescu a folosit următoarea echipă: Stîngaciu - Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, Boloni, T. Stoica, Hagi (Balint 84') - Lăcătuş (Majearu 89'), Piţurcă.

De cealaltă parte, Valeri Lobanovsky a utilizat formula: Chanov - Demyanenko (c), Rats, Kuznetsov, Baltacha - Bal, Yakovenko, Yevtushenko, Zavarov (Morozov 77') - Belanov (Mikhailichenko 50'), Blokhin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici