Criza din Ucraina: Miliardarul Rinat Ahmetov a plecat din ţară, Mircea Lucescu se adăposteşte în Turcia

Afaceristul care conduce echipa de fotbal Şahtior Doneţk se teme de un eventual război, o măsură în acest sens luând şi antrenor român de la rivala Dinamo Kiev.

19388 afișări
Imaginea articolului Criza din Ucraina: Miliardarul Rinat Ahmetov a plecat din ţară, Mircea Lucescu se adăposteşte în Turcia

Miliardarul Rinat Ahmetov

Oligarhiii şi oamenii de afaceri ucrainei părăsesc ţara cu zboruri charter. Aproape 20 de zboruri charter şi private au plecat din Kiev în ultima săptămână, notează publicaţia Ukrainska Pravda.

Cei mai bogaţi doi bărbaţi din Ucraina, Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, dar şi Viktor Pinciuk, se numără printre cei care ar fi fugit, scrie The Moscow Times.

Magnatul din transport maritim Andrei Stavnitser şi magnatul agricol Vadim Nesterenko au părăsit, de asemenea, Ucraina, în cursul zilei de duminică.

Antrenorul Mircea Lucescu, care a lucrat cu Ahmetov la Şahtior Doneţk, se află cu echipa lui actuală, Dinamo Kiev, în cantonament în Turcia. Antrenorul român le-a cerut jucătorilor săi să-şi aducă familiile în Turcia, pentru a se pune la adăpost de un posibil război.

SUA, Marea Britanie, Germania şi Canada şi-au cerut cetăţenilor să părăsească Ucraina în urma avertismentului Washingtonului privind un atac rusesc iminent, iar mai multe ţări şi-au evacuat ambasadele de la Kiev, mutându-le la Lvov, un oraş situat în apropiere de graniţa cu Polonia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici