Cum comentează CTP meciul lui Bute: Frică

Scriu acest text din pricina unui cuvânt. Nu am cunoştinţe speciale în materie de box, dar când un cuvânt nu e rostit în sumedenia de ipoteze, analize, explicaţii privitoare la caftirea, nu înfrângerea, lui Bute de către Froch, simt nevoia să-l scriu: FRICĂ. Lui Lucian Bute, boxer profesionist în vârstă de 32 de ani, campion mondial, i s-a făcut frică de pumn.

1456 afișări
Imaginea articolului Cum comentează CTP meciul lui Bute: Frică

Cum comentează CTP meciul lui Bute: Frică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Esenţială în toată gălăgia mi se pare observaţia fostului mare campion Ray Sugar Leonard: „E de necrezut cum Lucian Bute a putut să rămână atâta timp campion mondial fără să ştie un lucru primordial pentru un boxer: să încaseze”.

În mod evident, Bute nu a avut de-a face niciodată până la Froch cu un adversar capabil să lovească atât de tare şi susţinut. Or, de la primele lovituri pe care le primeşte în figură de la britanic, Bute e pur şi simplu paralizat de frică.

Îmi amintesc cum am scăpat, ca portar de handbal, de frica de minge. Aveam reflexe, dar nu ieşeam „la bătaie” cu atacantul advers lansat pe semicerc fiindcă îmi era frică să fiu lovit de minge. Şi atunci, antrenorul m-a pus să stau cu braţele şi picioarele depărtate şi a pus toată echipa să arunce în mine de la câţiva metri. Nu aveam voie să mă apăr. De vreo două-trei ori aproape am leşinat după mingi în gură, în plex şi mai jos. Dar după câteva tratamente din astea săream la extrema lansată pe contraatac ca un kamikaze. Frica de lovitură se dusese ca şi cum n-ar fi fost.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici