Cum mai poate ajunge echipa naţională a României la EURO 2020

Echipa naţională a României a ratat matematic, vineri seară, 15 noiembrie, şansa de a se califica la EURO 2020, după ce a pierdut penultimul meci din campania de calificare la Campionatul European, scor 0-2, cu Suedia. Cu toate acestea, "tricolorii" mai au o şansă de a ajunge la turneul final.

3101 afișări
Imaginea articolului Cum mai poate ajunge echipa naţională a României la EURO 2020

Cum mai poate ajunge echipa naţională a României la EURO 2020

Datorită victoriei Cehiei, în faţa naţionalei Kosovo, scor 2-1, obţinută joi seară, în preliminariile pentru EURO 2020, România s-a calificată în play-off-ul Ligii Naţiunilor, care va fi stabilit prin tragere la sorţi, la Nyon, vineri, 22 noiembrie.

Naţionala noastră aşteaptă şi ca Austria să obţină calificarea în faţa Sloveniei şi Macedoniei de Nord în grupa G pentru a fi sigură de locul în play-off-ul Ligii Naţiunilor. Austriecii au un avantaj de cinci puncte în faţa celor două, cu două meciuri rămase de disputat.

Astfel, calificată în play-off-ul Ligii Naţiunilor, România ar avea de disputat alte două meciuri, o semifinală şi o finală, pentru a ajunge în grupele Campionatului European. Lista finală cu toate echipele calificate în play-off va fi decisă la finalul preliminariilor clasice ale EURO 2020.

Dacă naţionala României va fi extrasă şi distribuită în barajul de Divizia C, va întâlni Scoţia în semifinale, deoarece este formaţia mai bine clasată, locul 25 în Europa, faţă de 32 ocupat de România. În cealaltă semifinală, se vor întâlni Norvegia şi Serbia, la Oslo. Norvegia, Serbia şi Scoţia şi-au câştigat grupa de Liga Naţiunilor, iar UEFA va completa a patra formaţie din baraj prin tragere la sorţi, dintre Bulgaria, Israel, Ungaria şi România.

Dacă nu va extrasă, i se va atribui direct prezenţa în barajul de Divizia A, acolo unde o va întâlni pe Islanda în semifinale, în deplasare. Islanda este peste România în clasamentul european, pe locul 12. În cealaltă semifinală, ar putea să se întâlnească Bulgaria şi Ungaria, adversare mai accesibile decât cele din barajul Diviziei C.

Barajele din Liga Naţiunilor se vor disputa la finalul lunii martie, iar locaţiile finalelor se vor stabili prin tragere la sorţi.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici