Cum se menţine în formă o campioană mondială. Simona Amânar nu a scăpat de obsesia cântarului

După ce a renunţat la sport, gimnasta Simona Amânar s-a îngrăşat 10 kilograme. "Nu am făcut nimic special, mâncam normal", mărturiseşte pentru Gândul medaliata cu aur la Campionatul de la Sydney 2000.

28 afișări
Imaginea articolului Cum se menţine în formă o campioană mondială. Simona Amânar nu a scăpat de obsesia cântarului

Cum se menţine în formă o campioană mondială. Simona Amânar nu a scăpat de obsesia cântarului (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Medicul mi-a spus că este un lucru normal, mai ales pentru un sportiv care a renunţat brusc la mişcare. Înainte de retragere, făceam zilnic şapte-opt ore de gimnastică pe zi, iar după ce m-am lăsat de gimnastică nu am mai avut timp de exerciţii fizice", spune gimnasta. Treptat, organismul şi-a revenit, aşa că sportiva nu a mai apelat la un medic nutriţionist. "Imediat ce am renunţat la gimnastică, musculatura mi s-a umflat. Nu am făcut nimic pentru a scăpa de kilogramele în plus. Ba mai mult, dacă mi se face foame la ora trei noaptea, mănânc, nu pot spune că am un orar bine stabilit în ceea ce priveşte mâncarea. Din păcate, nu mănânc niciodată dimineaţa, pentru că nu am timp", povesteşte Amânar.

Citeşte mai multe despre Simona Amânar pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici