Curtea de Arbitraj Sportiv a ANULAT suspendările sportivilor ruşi acuzaţi de dopaj

Curtea de Arbitraj Sportiv a luat o decizie surprinzătoare, joi, anulând suspendările a 28 de sportivi ruşi, acuzaţi că s-ar fi dopat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi, din 2014.

857 afișări
Imaginea articolului Curtea de Arbitraj Sportiv a ANULAT suspendările sportivilor ruşi acuzaţi de dopaj

Curtea de Arbitraj Sportiv a anunlat suspendările sportivilor ruşi acuzaţi de dopaj

Judecătorii ultimei instaţe sportive au decis şi ca rezultatele obţinute de aceştia în urmă cu 4 ani să fie omologate.

Oficialii CAS au anunţat într-o conferinţă de presă că nu au găsit dovezi suficiente pentru a menţine hotărârea Comitetului Internaţional Olimpic(CIO), conform căreia cei 28 de sportivi ar fi participat la un program de dopaj pe scară largă, pus la cale chiar de către oficialii ruşi.

"În ceea ce priveşte aceşti 28 de atleţi, contestaţiile sunt admise, sancţiunile sunt anulate şi rezultatele individuale obţinute în Soci 2014 sunt reintroduse", au declarat oficialii CAS, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Pyeongchang, Coreea de Sud, unde TAS a înfiinţat un birou temporar pentru Jocurile Olimpice de Iarnă ce vor începe luna viitoare.

Rusia a refuzat în mod repetat orice implicare a statului în scandalul dopajului, dezvăluit printr-un raport independent comandat de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici