Anul recordurilor la banii cheltuiţi pentru transferurile fotbaliştilor: sumele date în 2017 pe jucători

2017 a fost anul recordurilor în ceea ce priveşte sumele plătite pentru transferurile fotbaliştilor. Într-un raport publicat de FIFA se precizează că sumele cheltuite pe jucători au ajuns la 6,37 miliarde de dolari, iar echipele din Anglia au cheltuit cei mai mulţi bani.

142 afișări
Imaginea articolului Anul recordurilor la banii cheltuiţi pentru transferurile fotbaliştilor: sumele date în 2017 pe jucători

Anul recordurilor la banii pentru transferurile fotbaliştilor: sumele cheltuite în 2017 pe jucători

Conform FIFA Global Transfer Market Report suma totală plătită a fost de aproximativ 33% mai mare decât în ​​2016, iar cluburile britanice au contribuit, la această sumă, cu 988 milioane de dolari

Evident, cele mai importante tranzacţii realizate în fotbalul britanic în 2017, au fost transferul de 75 de milioane de lire sterline al lui Romelu Lukaku de la Everton către Manchester United şi transferul de 60 de milioane de lire al lui Alvaro Morata de la Real Madrid la Chelsea.

Niciuna dintre tranzacţiile realizate de englezi nu se poate compara însă cu trecerea lui Neymar de la Barcelona la Paris St Germain pentru suma record de 222 de milioane de euro, aproape dublu decât a plătit Mancester United când l-a luat de la Juventus pe Paul Pogba pentru 126 milioane de dolari.

”Creşterea cheltuielilor este condusă de un grup relativ mic de cluburi”, se precizează în raport.

Preţul mediu plătit pentru un jucător, dintre cele mai importante 50 de transferuri realizate în 2017, a fost de 48,4 milioane de dolari, în creştere de la 35,2 milioane în 2016. Raportul arată că doar 15,8% din transferuri au implicat plăţi de la un club la altul.

Şi comisioanele plătite agenţilor au crescut semnificativ în 2017. Cluburile engleze au anunţat plăţi de 125,7 milioane de dolari către intermediari, în timp ce la nivel mondial, suma acestora se ridică la 447 milioane dolari, de la 387 milioane dolari în 2016.

Brazilia a fost ţara cea mai implicată în transferurile internaţionale, cu 1.755 de jucători care au schimbat echipele în 2017.

254 de cluburi braziliene au efectuat transferuri internaţionale de jucători către cele mai tari campinate din lume: Germania (143), Anglia (132), Argentina (111) şi Spania (98), în timp ce cluburile spaniole au primit cei mai mulţi bani din transferuri, 840,4 milioane de dolari, în timp ce portughezii au înregistrat cele mai mari venituri nete: 707,5 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici