Dan Petrescu: Primele cinci clasate sunt clare: Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timişoara şi CFR Cluj

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, că primele cinci poziţii în clasament la finalul campionatului viitor sunt deja clare în opinia sa şi a nominalizat, într-o ordine aleatorie, echipele Steaua, Dinamo, Rapid, Poli Timişoara şi CFR Cluj.

1 afișare

"Va fi un campionat şi mai încins. O să fie de toate, alianţe, PSD-uri, PD-uri, ce vreţi voi. O să fie de toate, normal, cum afost tot timpul, n-o să se schimbe nimic, credeţi că o să schimbe ceva? Va fi luptă mare, dar cred că nu se va mai decide campioana aşa devreme cum a fost anul ăsta. Primele cinci echipe sunt clare, părerea mea: Steaua, Dinamo, Rapid, Timişoara şi Cluj. Va fi foarte greu să te baţi cu bugetul, cu suportul pe care-l au, cu publicul. Va fi greu pentru cineva să dărâme primele cinci locuri. Dacă ai spune că vrei în primele cinci, n-ar fi real, sunt deja luate. Şi eu vreau să iau campionatul, dar trebuie să şi pot. Vorbesc de tradiţie, buget, sistem, jucători, tot. Sunt convins că cele cinci se vor afla acolo, nu ştiu ordinea. Obiectivul nostru? Primele opt, ăsta e obiectivul clubului, dar al meu personal e în primele şase", a spus Petrescu.

Dan Petrescu a afirmat că arbitrii vor avea viaţă grea şi în campionatul următor. "Sunt multesuspiciuni în România, se taxează orice greşeală. De greşit vor greşi, clar, toată lumea greşeşte. Eu zic că e bine dacă Lupescu va face delegările,e un lucru bun", a spus el.

Fostul internaţional crede că Steaua are şanse mai mari decât Dinamo să ajungă în grupele Ligii Campionilor. "Cred că Steaua are prima şansă, fiind cap de serie, Dinamo mai puţin, dar cu jucătorii pe care i-a luat, şansele au crescut. Sincer să fiu, pentru binele fotbalului românesc ar fi bine ca ambele să se califice, chiar dacă va fi foarte greu. Eu zic că Steaua are şanse mai mari. Sunt convins că Dinamo, numai prin aducerea lui Zicu, nu mai spun de Bratu, Opriţa şi ceilalţi, care anul trecut eu cred că a fost cel mai bun jucător din campionat, a făcut achiziţii extraordinare. Steaua, la fel, a luat jucători buni, dar rezultatele vor spune cine a făcut achiziţii mai bune. E clar că ambele s-au întărit", a comentat Petrescu.

El a glumit pe seama faptului că managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, se antrenează cot la cot cu jucătorii stelişti. "Nu mai poate, spuneţi-i că nu mai poate, să-i transmiteţi asta. Îi minte pe ăia la antrenamente. La miuţe, Popescu (n.r. - Gheorghe Popescu) ştiţi ce bun e? Să-l vedeţi! Dar pe teren e mai greu", a subliniat Petrescu, râzând.

Dan Petrescu a declarat că şi-l doreşte pe mijlocaşul stelist Gabriel Boştină. "Sper să vină Boştină la Urziceni, dar nu ştiu dacă se poate. Dacă nu vine, îi urez baftă unde e, încercăm cu alţi jucători, avem mulţi jucători pe listă. Până începe campionatul trebuie să mai aducem cel puţin trei jucători. Suntem în tratative cu mulţi jucători şi cu multe cluburi, dar n-am reuşit nimic deocamdată. Preţurile prea mari, pretenţiile unor jucători şi n-am putut,dar suntem în aşteptare", a comentat Petrescu, care şi-ar dori ca echipa sa să joace pe teren propriu în prima etapă a noului campionat.

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, şi fostul selecţioner Emeric Ienei au participat, marţi, la hotelul Marriott, la conferinţa de presă organizată de Gillette, care a lansat cea de-a patra ediţie a selecţiilor naţionale de tinere talente fotbalistice "Viitorul fotbalului românesc e în mâinile tale".

(Serviciul AUDIO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de Dan Petrescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici